Cele mai citite
 


Marea Britanie: Rudele victimelor amiantului vor fi indemnizate
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rudele lucrătorilor care au decedat în urma expunerii la amiant (mineral compus din silicat de calciu şi silicat de magneziu) între anii 1940 şi 1990 în Marea Britanie vor avea dreptul de a solicita o indemnizaţie, a decis miercuri Curtea Supremă, cea mai înaltă instanţă judiciară britanică, informează EFE.
Multe persoane care au lucrat în industria grea (minerit, siderurgie) au dezvoltat un mezoteliom, un tip de cancer care are legătură directă cu inhalarea de particule de azbest.

Potrivit Curţii Supreme, reclamaţia este considerată din momentul în care lucrătorii au fost expuşi la amiant şi nu din momentul în care au apărut simptomele mezoteliomului.

În urma deciziei de miercuri, companiile de asigurări se confruntă cu plăţi de milioane către rudele celor decedaţi, potrivit experţilor.

Mezoteliomul este un tip de cancer deosebit de agresiv a cărui apariţie poate întârzia până la 40 de ani. Odată diagnosticat însă, speranţa de viaţă a celor afectaţi este de nouă până la 12 luni, pentru că nu este vindecabil, potrivit specialiştilor.

Tâmplarii, lucrătorii de pe şantierele navale, metalurgiştii şi electricienii au fost cei mai expuşi.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...
Decesele cauzate de cancer în Marea Britanie se vor reduce cu 17% în 2030 (studiu) Numărul deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie se va reduce cu 17% la orizontul anului 2030 datorită diagnosticării precoce, a ameliorării tratamentelor şi a micşorării numărului de fumători, potrivit unui studiu dat publicităţi marţi de organizaţia 'Cancer Research UK', transmite EFE.
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
Un suc de sfeclă roşie, miere, morcovi, portocale şi lămâi prelungeşte speranţa de viaţă (Terra Femina) Un "suc miraculos", a cărui reţetă este recomandată de site-ul Terra Femina, ar prelungi speranţa de viaţă, cu condiţia să fie băut zilnic. Pentru îmbunătăţirea stării de sănătate şi prelungirea cu câţiva ani a vieţii ar fi suficiente un kilogram de sfeclă roşie, 100 de grame de miere, 500 de grame de...