Cele mai citite
 


Muzica lentă îi linişteşte pe pacienţi în timpul operaţiilor
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Muzica lentă îi poate ajuta pe pacienţii supuşi anesteziei locale în timpul operaţiei să se destindă şi chiar să se vindece mai repede, arată medici englezi, citaţi de 20minutes.ch.
Chirurgii de la spitalul John Radcliffe din Oxford au analizat datele obţinute de la circa 100 de pacienţi, repartizaţi în două grupe, în cadrul unui experiment. Jumătate din ei a ascultat muzică în timpul intervenţiei chirurgicale şi cealaltă jumătate a fost operată în regim normal, fără muzică. Fiecare pacient şi-a evaluat apoi propriul nivel de anxietate, trebuind să-şi situeze stresul pe o scară dată. Evaluările s-au făcut înainte şi imediat după intervenţia chirurgicală, când pacienţii erau încă pe masa de operaţie.

În grupa celor care ascultaseră muzică, cercetătorii au constatat un nivel de anxietate cu 30% mai mic decât la cealaltă grupă. Pacienţii operaţi cu muzică au avut, în medie, 11 respiraţii pe minut, faţă de 13 înregistrate la ceilalţi pacienţi.

Cercetătorii consideră că experimentul a fost un succes, 'deoarece chiar şi o operaţie minoră poate fi o sursă de stres'. Şeful studiului, Hazim Sadideen, adaugă că, în afară de faptul că scade stresul în timpul operaţiei, muzica are un efect pozitiv şi asupra vindecării. 'Există explicaţii medicale pentru acest lucru. Cei mai liniştiţi pacienţi fac faţă mai bine durerii şi se refac mai repede', încheie cercetătorul.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiilor, susţin reprezentanţii Fundaţiei Ana Aslan Internaţional.
Stresul si Alimentatia Societatea moderna ne ofera foarte multe avantaje, lucruri de care nu ne putem lipsi, insa tot ea ne ofera foarte multe surse de stres, care mai devreme sau mai tarziu isi vor arata efectele negative, transformandu-ne in "persoane stresate".
Stresul - principalul inamic al societăţii moderne Stresul este principalul duşman al societăţii moderne, 90 la sută dintre consultaţiile la medicul de familie fiind cauzate de afecţiuni provocate de stres. Probleme precum afecţiunile cardiovasculare, afecţiunile pulmonare, accidentele, ciroza, cancerul, au ca punct declanşator stresul, în condiţiile...
Jocul de-a omul invizibil ar putea ajuta la tratarea persoanelor care suferă de anxietate socială (studiu) Iluzia de a fi invizibili îi eliberează pe oameni de stres, a descoperit o echipă de cercetători suedezi care apreciază că recurgerea la acest joc ar putea ajuta la tratarea persoanelor care suferă de anxietate socială, transmite joi AFP.
Stresul post-traumatic, o 'bombă cu ceas' pentru civilii din Doneţk 'Oamenii încă nu sunt conştienţi de amploarea a ceea ce s-a întâmplat' şi de traumele de război, avertizează Irina Jigulina, responsabilă a secţiei de reabilitare de la spitalul psihiatric din Doneţk, din estul separatist al Ucrainei, relatează AFP.
"Stresul în media": Jurnalismul e o meserie la care e greu să renunţi, practicată de oameni ce nu percep presiunile drept stres Jurnalismul este o meserie cu puţine satisfacţii, la care este greu să renunţi, făcută din pasiune, de oameni care nu percep multe din presiuni ca fiind stres. Acestea sunt câteva dintre concluziile dezbaterii "Stresul în media - provocări în viaţa de jurnalist", care a avut loc marţi, la Bucureşti.