Cele mai citite
 


OMS şi Unicef solicită Indiei să limiteze practica defecării în spaţii neamenajate
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (Unicef) au accentuat marţi nevoia urgentă pentru India, pe primul loc pe lista celor 12 ţări în care oamenii încă îşi fac nevoile în aer liber, în spaţii neamenajate, să limiteze această practică pentru a reduce incidenţa bolilor infecţioase transmise prin apă în rândul comunităţilor rurale, conform site-ului www.punjabnewsline.com.
Conform Programului Comun de Monitorizare (Joint Monitoring Programme - JMP) publicat recent de OMS şi Unicef, aproximativ 626 de milioane de oameni, adică aproape 51% din populaţia Indiei, îşi fac nevoile în spaţii neamenajate.

"Mesajul cu privire la igienă şi sanitaţie are nevoie de o mai mare prioritate, în special în zonele rurale. Eforturile pentru a limita practica defecării în spaţii deschise trebuie îndreptate asupra oamenilor obişnuiţi, pentru că este o problemă importantă pentru sănătatea publică". conform lui Aidan Cronin, reprezentant al Unicef-India.

Conform JMP, India se află pe primul loc printre cele 12 ţări în care se practică încă defecarea în spaţii deschise, neamenajate, fiind urmată în ordine de Indonezia, Pakistan, Etiopia, Nigeria, Sudan, Nepal, China, Nigeria, Burkina Faso, Mozambic şi Cambodgia.

"Este o problemă majoră pentru sănătatea publică. Acest obicei al oamenilor din zonele rurale predispune la îmbolnăviri prin contaminarea apei. Din cauza defecării în spaţii neamenajate, diferite surse de apă sunt contaminate. Această apă consumată apoi de oameni poate provoca apariţia unor boli, printre care diareea şi unele tipuri de pneumonii", a mai precizat reprezentantul Unicef.

"Noi încercăm să îi convingem pe oamenii care îşi fac nevoile în locuri neamenajate prin discuţii, în special cu tinerii şi copiii, cărora le explicăm necesitatea folosirii toaletelor", a mai adăugat el.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS şi UNICEF lansează un plan de urgenţă împotriva poliomielitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ şi UNICEF au lansat joi, la Geneva, un plan de urgenţă împotriva poliomielitei, pe fondul reapariţiei acestei maladii, în ultimii ani, în China şi în Africa de Vest, unde fusese eradicată, transmite AFP.
Comunicat de presă - Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013 Dezbatere în Senat: Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă includerea vaccinului pneumococic conjugat în programele naţionale de imunizare în lumea întreagă
VIRUSUL ZIKA Reuniune de urgenţă a OMS pentru a determina dacă epidemia este o urgenţă de sănătate publică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îşi reuneşte luni Comitetul de urgenţă pentru a determina dacă epidemia provocată de virusul Zika, suspectat că ar provoca malformaţii congenitale, este o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial, relatează AFP.
UPDATE VIRUSUL ZIKA OMS declară ''urgenţă globală de sănătate publică'' Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a apreciat luni că răspândirea virusului Zika, transmis prin înţepătura ţânţarului Aedes aegypti, constituie ''o urgenţă globală de sănătate publică'' întrucât poate fi corelată cu creşterea numărului de nou-născuţi cu malformaţii congenitale înregistraţi în Brazilia...
Rata malnutriţiei în Niger a atins pragul de urgenţă (ONU) În Niger, ţară foarte săracă din Africa, rata malnutriţiei la copii a atins "nivelul de urgenţă" de 15 la sută stabilit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a declarat un birou al ONU din Niger citat de agenţia France Presse.
VIRUSUL ZIKA: OMS a convocat un comitet de urgenţă pentru analizarea situaţiei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca un comitet de urgenţă la 1 februarie pentru a stabili măsurile ce vor fi luate la nivel internaţional ca urmare a răspândirii virusului Zika, considerat drept cauză responsabilă de leziuni ale creierului la bebeluşi născuţi în Brazilia, a anunţat joi...