Cele mai citite
 


Proiect european pentru pregătirea studenţilor la medicină
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti şi Departementul de Anestezie-Reanimare al Spitalului Bichat-Claude Bernard din Paris, lansează joi 'Programul de practică în terapie intensivă pentru studenţi la medicină'.
Potrivit unui comunicat de presă al unităţii, programul se desfăşoară în perioada 3 ianuarie 2012 - 31 decembrie 2013.
Proiectul este cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013 şi are ca obiectiv principal creşterea ocupabilităţii absolvenţilor facultăţilor de medicină prin dezvoltarea abilităţilor profesionale ale studenţilor în domeniu şi prin corelarea programelor de studii cu programele de învăţare practică în spitale din România şi din alte ţări europene.
Stagiile de pregătire practică se vor derula pe durata celor doi ani de proiect, în perioada vacanţei de vara a studenţilor şi vor conţine atât informaţii teoretice, cât şi, mai ales, aplicaţii practice.
Cursurile vor fi susţinute de o echipă mixtă de formatori români şi francezi, cu participarea dr. Dan Corneci, director medical al proiectului, din partea UMF Carol Davila Bucureşti, a şefului Departamentului Anestezie-Reanimare al Spitalului Bichat-Claude Bernard, Paris, prof. dr. Dan Longrois, a managerului de proiect, dr. Laura Constantinescu, şi a altor medici cu înaltă calificare în terapie intensivă din cadrul Spitalului Elias.
'Cunoştinţele teoretice sunt şi importante şi necesare în orice specialitate medicală, dar devin cu adevărat valoroase doar atunci când pot fi aplicate la patul pacientului. Este motivul pentru care am ales să-i ajutăm pe studenţii medicinişti să înţeleagă şi să aplice corect noţiunile teoretice acumulate. Indiferent de specialitatea pentru care vor opta la terminarea facultăţii, un stagiu practic efectuat riguros într-o secţie de terapie intensivă le va fi de un real folos în exercitarea ulterioară a acestei profesii", a declarat dr. Laura Constantinescu.
Activităţile proiectului au ca scop facilitarea tranziţiei de la şcoală la activitatea profesională pentru 75 de studenţi la medicină prin organizarea de stagii de practică profesională de terapie intensivă în cadrul unui spital cu tradiţie în acest domeniu.
Pentru creşterea motivaţiei studenţilor de a se implica şi de a învăţa cât mai mult în timpul stagiilor de practică profesională, la terminarea acestora se vor organiza concursuri care vor oferi 10 premii în bani şi 20 stagii de practică la spitalul partener din Franţa.
Se va urmări îmbunătăţirea oportunităţilor de efectuare a stagiilor de practică profesională pentru studenţii facultăţilor de medicină prin crearea unei reţele formate din minimum 10 universităţi de profil şi spitale din România şi din alte ţări ale Uniunii Europene. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
160 de studenţi de la UMF au urmat stagii de pregătire în opt specialităţi medicale Un număr de 160 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti au finalizat stagii de pregătire practică, cursuri de malpraxis şi comunicare şi au fost consiliaţi în cadrul proiectului "10 paşi spre o carieră medicală de succes".
Program de consiliere pentru elevi şi studenţi la medicină şi practică în chirurgie Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti au lansat marţi 'Programul de consiliere pentru elevi şi studenţi la medicină şi practică în chirurgie', care se va desfăşura până pe 31 octombrie 2015 şi care are ca obiectiv principal creşterea...
Cluj: Primul master în ATI şi Medicină de Urgenţă pentru asistenţi medicali licenţiaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele obţinute în derularea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, dedicat creşterii calităţii asistenţei medicale în Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina...
Ultimul stagiu al unui proiect POSDRU în specialitatea ortopedie şi traumatologie pediatrică debutează în septembrie la "Marie Curie" Ultimul stagiu de pregătire al unui proiect de consiliere, orientare profesională şi efectuarea de stagii de practică în ortopedia şi traumatologia pediatrică, care se desfăşoară la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Marie Curie", va începe pe 7 septembrie, în cadrul acestuia urmând să fie pregătiţi...
Universitatea "Carol Davila" va sprijini un proiect de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în chirurgie pediatrică Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti va sprijini iniţiativa Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în domeniul chirurgiei pediatrice, domeniu medical care nu este încă suficient dezvoltat în România, informează...