Cele mai citite
 


Rectorul UMF Tg. Mureş va putea fi validat numai după adoptarea unei Carte multiculturale
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rectorul UMF Târgu Mureş va putea fi validat numai după ce va fi adoptată o Cartă multiculturală, a declarat, miercuri, ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.
"Primul lucru pe care trebuie să-l facă este să-şi adopte o Cartă care să aibă un caracter multicultural. (...) Carta se va transmite la Ministerul Educaţiei, ministrul va constata dacă sunt îndeplinite cerinţele, standardele, şi după aceea se poate trece în procesul de alegeri. Nici colegii de la linia maghiară nu s-au ales şi am cerut cadrelor didactice de la linia maghiară să se organizeze sub forma liniei de studiu. Aceasta presupune că vor trebui să aibă candidaţi pentru funcţiile de prodecan, la celelalte facultăţi unde există linii în limba maghiară. La stomatologie, de exemplu, vor trebui să aibă reprezentanţi în consiliile facultăţii, vor trebui să-şi desemneze reprezentanţi în Senatul universităţii şi vor trebui să propună candidaţi de prorector. Şi linia maghiară trebuie să-şi completeze alegerile. Apoi se poate confirma mandatul de prorector de patru ani. Atunci universitatea intră practic în legalitate, adică va avea o Cartă multiculturală, va avea alegeri care vor fi validate şi reprezentanţi la nivelul conducerii care vor avea mandate legale", a declarat Cătălin Baba, într-o conferinţă de presă.
Totodată, ministrul Educaţiei a precizat că a discutat cu rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, care i-a spus că ar fi aprobat liniile de studiu, "ceea ce deja reprezintă un pas înainte".
"Am avut o corespondenţă cu domnul rector Azamfirei. Mi-a spus că Senatul acesta nou, care are o oarecare reprezentativitate, chiar dacă el a fost desemnat fără să existe o Cartă, ar fi aprobat înfiinţarea liniilor de studiu, ceea ce deja reprezintă un pas înainte. Domnul Azamfirei a fost desemnat ordonator de credite, având drept de semnătură pe documente oficiale", a afirmat Baba.
Leonard Azamfirei a fost numit rector interimar al UMF Târgu Mureş ca urmare a încetării mandatului lui Constantin Copotoiu. Acesta şi-a depus în urmă cu aproximativ o lună dosarul la Ministerul Educaţiei pentru a fi validat la conducerea UMF. AGERPRES/(A - Andreea Dăscălescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cîmpeanu: Ministerul Educaţiei susţine UMF Târgu Mureş în ansamblul ei Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că MECS susţine Universitatea de Medicină şi Farmacie din municipiu în ansamblul ei, precum şi continuitatea învăţământului farmaceutic în limbile română şi maghiară.
Studenţii maghiari de la UMF Târgu Mureş trebuie să aleagă: facultatea acreditată sau noua facultate autorizată Studenţii maghiari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş trebuie să aleagă între a rămâne la vechea Facultate de Medicină, care este acreditată şi unde pot susţine examenul de licenţă, şi noua Facultate de Medicină în Limba Maghiară, înfiinţată prin Hotărâre de Guvern, care...
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...
Ministrul Educaţiei a oferit UMF Târgu Mureş o diplomă de excelenţă la aniversarea de 70 de ani Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, a oferit joi Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş o diplomă de excelenţă şi o plachetă în semn de apreciere a activităţii instituţiei, care împlineşte în acest an 70 de ani de la înfiinţare.
Mureş: Ministerul Educaţiei va media din nou negocierile privind departamentele maghiare de la UMF Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, se va afla săptămâna viitoare la Târgu Mureş, unde a fost solicitat să iniţieze noi discuţii pe marginea înfiinţării departamentelor în limba maghiară în cadrul Universităţii de medicină şi...
UMF Târgu Mureş va schimba modul de admitere; admiterea din Biologie, după cartea editurii Barron's Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat marţi că, începând de anul viitor, UMF va schimba modul de admitere, iar cei care vor opta pentru Biologie vor avea la dispoziţie cartea de Anatomie şi Fiziologie a editurii Barron's, pentru...