Cele mai citite
 


Sibiu: A scăzut numărul pneumoniilor şi al cazurilor de gripă
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de pneumonie şi gripă a scăzut în ultima săptămână faţă de perioada anterioară, în judeţul Sibiu, conform unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), remis miercuri AGERPRES.
"Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 266 de cazuri, în scădere faţă de săptămâna precedentă (316). Cele mai multe cazuri au survenit la grupa de vârstă 15 - 49 de ani (70). Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în săptămâna 12 de 17,29%, predominând internările la grupa de vârstă 15 - 49 de ani (nouă internări)", se arată în comunicat.
Numărul total al cazurilor de gripă (cu virus A, subtipul H3) la acest moment este de 19 la Sibiu (16 adulţi şi trei copii). Din cele 16 cazuri de gripă la adulţi, 12 s-au înregistrat la grupele de vârstă activă (19 - 40 de ani). Cele mai multe cazuri au fost în municipiul Sibiu (16), restul în mediul rural (Slimnic - 2 şi Miercurea Sibiului - 1), conform DSP Sibiu. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Mai multe pneumonii şi cazuri de gripă comparativ cu anul trecut Numărul cazurilor de pneumonie înregistrate în judeţul Suceava în ultimele şapte zile a scăzut comparativ cu săptămâna anterioară, dar rămâne mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, a declarat, joi, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu. Totodată...
Directorul DSP Sibiu: Vârful de îmbolnăviri cu gripă a trecut, atenţie la pneumonii Vârful de îmbolnăviri cu gripă a trecut, însă sibienii sunt avertizaţi să aibă mare grijă la pneumonii, care pot deveni periculoase netratate la timp sau de un medic specialist, a declarat, luni, Cezar Budescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.
Suceava: Creştere semnificativă a cazurilor de gripă şi pneumonii în judeţ Un număr de 36 suceveni au fost diagnosticaţi cu gripă în ultima săptămână, 12 dintre aceştia necesitând internare, a declarat, joi, adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu.
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.706 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii în ultima săptămână de raportare, faţă de 2.354 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Sibiu: Creşte în continuare numărul de viroze respiratorii şi pneumonii Numărul de infecţii respiratorii a crescut semnificativ în ultima săptămână, cu 36,56% faţă de numărul cazurilor înregistrate în săptămâna precedentă, în prezent înregistrându-se 3.657 pacienţi, cu 88,21% mai mult faţă de numărul consemnat de medici anul trecut, în aceeaşi perioadă, se arată într-un...
Mureş: Numărul cazurilor de pneumonie a crescut cu 50% faţă de anul trecut, iar cel al virozelor cu 30% Cazurile de pneumonie au crescut cu 50% faţă de anul trecut, în timp ce virozele respiratorii au crescut cu 30%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat, luni, Gabriela Uifălean, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Mureş.