Cele mai citite
 


Teleorman: Semnal de alarmă privind testarea pentru hepatitele cronice
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Manifestarea "Nu lăsa hepatita să-ţi distrugă viaţa! Testează-te!" va avea loc joi la Biblioteca Judeţeană Marin Preda din municipiul Alexandria, începând cu ora 11,00, în organizarea Colegiului Medicilor Teleorman şi a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice - Filiala Teleorman, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.
Potrivit sursei citate, vor participa medici şi pacienţi, specialişti de la laboratoare medicale, elevi din şcoli postliceale sanitare şi din mai multe licee din Alexandria, dar şi voluntari şi reprezentanţi ai unor asociaţii profesionale.
Manifestarea de la Alexandria îşi propune să informeze publicul despre patologiile hepatice şi necesitatea testării voluntare în vederea depistării precoce a hepatitelor cronice virale.
De asemenea, mai mulţi medici se vor referi la măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea bolilor de ficat şi însănătoşirea celor cu afecţiuni hepatice, se mai precizează în comunicat. AGERPRES/(AS-Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Pacienţii cu afecţiuni hepatice ies în stradă la Alexandria Ziua Mondială a Hepatitei de pe 28 iulie va fi marcată vineri în centrul municipiului Alexandria, acolo unde se vor afla pacienţi cu afecţiuni hepatice, dar şi voluntari care vor distribui materiale promoţionale de informare şi conştientizare a populaţiei.
Teleorman: Acţiuni informative privind afecţiunile hepatice, organizate în centrul municipiului Alexandria Filiala Teleorman a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a organizat vineri în zona Pieţii Centrale din municipiul Alexandria o amplă acţiune de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la riscurile şi prevenirea hepatitei virale.
Teleorman: Ziua Mondială a Hepatitei, marcată în municipiul Alexandria Zeci de cetăţeni ai municipiului Alexandria au stat la coadă în prima parte a zilei, într-un spaţiu special amenajat în centrul oraşului, pentru a-şi verifica valorile glicemiei şi tensiunea arterială, teste ce ar putea contribui la descoperirea hepatitei.
Teleorman: Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei a fost marcată în Alexandria Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, marcată anual pe 28 iulie, a mobilizat vineri în Alexandria sute de persoane în centrul oraşului în cadrul unui eveniment organizat de autorităţile locale şi de Filiala Teleorman a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice.
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice solicită includerea centrelor de la Craiova şi Constanţa în terapia fără interferon Pacienţii cu afecţiuni hepatice au apreciat vineri demersurile autorităţilor pentru decontarea terapiei fără interferon a bolnavilor cu hepatită C, dar au solicitat includerea pe lista centrelor care fac acest tratament şi a unităţilor de boli infecţioase de la Craiova şi Constanţa.
APAH-RO: Alocările de la rectificare asigură accesul la cele mai noi terapii pentru pacienţii cu afecţiuni hepatice Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a salutat joi decizia Guvernului de a suplimenta fondurile pentru tratamentul pacienţilor cu hepatită cronică virală de tip C, pentru încă 10.000 de persoane afectate, şi menţionează că această decizie va avea un impact pozitiv asupra...