Cele mai citite
 


Tulcea: Focar de rabie din cauza unei pisici
joi, 29 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii veterinari tulceni au declarat miercuri focar de rabie în localitatea Beştepe, din cauza unei pisici cu un comportament agresiv.
Conform unui comunicat de presă remis miercuri de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), sătenii din Beştepe au anunţat medicul veterinar care a constatat că felina nu era vaccinată şi a decis supravegherea acesteia pentru a urmări comportamentul ei.
'În cursul zilei de ieri (marţi - n.r.) pisica a fost ucisă de un localnic şi a fost adusă la laboratorul sanitar veterinar pentru investigaţii. În urma analizelor s-a diagnosticat rabia', se arată în comunicatul semnat de directoarea DSVSA, Marinela Tertiş.
Ca măsuri în satul Beştepe, potrivit DSVSA, se vor efectua vaccinări de completare la animalele receptive care nu au fost imunizate în campania de anul trecut, după ancheta epidemiologică urmând să se stabilească dacă este necesară vaccinarea animalelor domestice cu risc din focarul de rabie.
În acelaşi timp, potrivit şefei Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Laurenţia Militaru, două persoane care au fost atacate de pisica respectivă au fost îndrumate la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea.
'Celor două persoane li s-a administrat tratamentul specific, sunt ţinute sub supraveghere medicală şi vor reveni la spital pentru revaccinare. Starea lor generală însă este foarte bună', a declarat pentru AGERPRES directoarea DSP, Laurenţia Militaru. AGERPRES/(AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Focar de rabie într-o localitate din Delta Dunării Medicii sanitar-veterinari au depistat un focar de rabie în satul Cardon din comuna CA Rosetti din Delta Dunării, până în momentul de faţă nicio persoane din zonă nefiind însă diagnosticată cu această boală.
Tulcea: Focar de rabie identificat de medicii veterinari tulceni Medicii veterinari tulceni au identificat un caz de rabie la o vulpe care a intrat într-o gospodărie particulară din satul Plopu, comuna Murighiol, acesta fiind primul caz de gen din cursul anului.
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Ialomiţa: Focar de rabie în Coşereni, din cauza unei pisici Slobozia, 28 aug /Agerpres/ - În localitatea Coşereni a fost declarat focar de rabie, după ce o pisică, care prezenta semne evidente de agresivitate, a pătruns într-o gospodărie şi l-a muşcat pe proprietarul acesteia.
Argeş: Focar de rabie în nordul judeţului, după depistarea virusului turbării la o vacă Autorităţile sanitar-veterinare au identificat un focar de rabie în comuna Nucşoara din nordul judeţului Argeş, după depistarea virusului turbării la o bovină care fusese muşcată de o vulpe, a anunţat luni prefectul Cristian Soare.
Galaţi: Focar de rabie în comuna Lieşti Galaţi, 9 ian /Agerpres/- Un focar de rabie a izbucnit în comuna gălăţeană Lieşti, după ce un câine a intrat în contact cu o vulpe turbată, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Galaţi, Lenuţa Ichim.