Cele mai citite
 


Autismul, tot mai răspândit în SUA
vineri, 30 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul din 88 de copii monitorizaţi în cadrul unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii /SUA/ suferă de autism sau de alte afecţiuni asociate, ceea ce înseamnă un record de când există statistici de acest fel, au indicat joi experţi americani în domeniul sănătăţii, citaţi de Reuters.
Estimările făcute publice de Centrul american pentru controlul şi prevenirea maladiilor /CDC/ indică o creştere cu 25% a acestor afecţiuni faţă de studiul precedent, datând din 2006, şi o dublare a numărului de cazuri faţă de 2002.

Susţinătorii persoanelor cu autism au folosit ocazia creată de acest anunţ pentru a cere intensificarea cercetărilor menite să identifice cauzele acestui sindrom şi înmulţirea serviciilor asigurate celor afectaţi.

Autismul este mult mai răspândit în rândul băieţilor decât al fetelor: unul din 54 tineri americani este afectat de autism sau tulburări asociate, de aproape cinci ori mai mult decât în cazul fetelor - un caz la 252.

Unii cercetători au ridicat problema dacă este vorba de o creştere reală sau statisticile reflectă doar un nivel ridicat de conştientizare a acestei probleme, care face ca în prezent părinţii şi profesorii să descopere în mai mare măsură simptomele autismului în rândul copiilor, comparativ cu generaţiile anterioare.

Asociaţiile de susţinere a celor afectaţi de autism admit că o parte importantă din noile cazuri descoperite se explică prin evoluţiile în ce priveşte diagnosticarea bolii.

Pentru a stabili dacă un copil suferă de autism sau de o afecţiune asociată, experţii contractaţi de CDC au examinat situaţiile şcolare şi medicale a copiilor de 8 ani din 14 state din SUA, cele 14 state în care operează Reţeaua de monitorizare a autismului şi dizabilităţilor de dezvoltare. De aceea, CDC subliniază că rata de răspândire a autismului stabilită în noul raport nu trebuie generalizată la ansamblul SUA.

Autismul şi afecţiunile asociate sunt caracterizate de simptome rezultate dintr-o dezvoltare atipică a creierului care duce la probleme de socializare, comunicare şi comportament.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Test de sânge prin care s-ar putea descoperi autismul la copii de la un an Cercetători americani au anunţat că au dezvoltat un test de sânge pentru diagnosticarea autismului la copii de la vârsta de un an. În Franţa există aproape 30.000 copii afectaţi de o formă sau alta de autism, menţionează maxisciences.com.
Autismul, risc mai mare decât se estimase într-o familie deja afectată Riscul ca un copil să sufere de autism este mai mare decât se credea până acum când unul dintre părinţi sau mai mulţi dintre fraţii sau surorile mai mari sunt deja afectaţi de acest sindrom complex, potrivit unei noi estimări, publicată luni în SUA şi citată de AFP.
SUA: Nou tratament promiţător împotriva bolilor parazitare Cercetători americani au identificat un nou tratament care ar putea fi eficient în combaterea unor boli parazitare care provoacă peste 50.000 de decese anual, potrivit unui studiu publicat luni în revista Nature, citat de agenţiile EFE şi AFP.
A fost descoperit mecanismul genetic care ar putea provoca autismul Washington, 4 oct /Agerpres/- Cercetători americani au descoperit mecanismul genetic ce ar putea provoca autismul prin manipularea genetică a şoarecilor care prezentau aceleaşi simptome ca şi copiii atinşi de această boală, informează AFP care preia rezultatele unui studiu publicat luni.
Numărul cazurilor de autism a crescut în ultimii ani Numărul cazurilor de autism depistate a crescut semnificativ în ultimii ani în România, potrivit datelor de specialitate publicate recent.
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...