Cele mai citite
 


Mureş: Persoanele cu dizabilităţi îşi revendică locul în comunitate
joi, 8 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul Mureş al Fundaţiei 'Alături de Voi' (ADV) România în colaborare cu hipermarketul bauMax organizează, miercuri, o manifestare dedicată persoanelor cu nevoi speciale, prin care se doreşte atragerea atenţiei comunităţii asupra faptului că persoanele cu dizabilităţi, inclusiv HIV/SIDA, pot fi utile şi pot dărui.
Potrivit directorului Centrului Mureş al ADV România, Carmen Speranţa Ciulea, prin acest eveniment se doreşte să se demonstreze că barierele ridicate de societate în relaţia cu persoanele cu nevoi speciale pot fi trecute uşor, dacă există disponibilitate.

Persoanelor cu dizabilităţi li se va da posibilitatea să participe la trei ateliere de lucru, ikebana, pictură pe obiecte de ceramică şi împodobirea unui obelisc cu plante artificiale şi astfel să îşi revendice un loc în comunitate.

'Ne bucurăm de deschiderea pe care o manifestă bauMax şi am dori ca exemplul să fie urmat de cât mai multe firme. ADV România face mari eforturi pentru a convinge că persoanele cu handicap, inclusiv HIV/SIDA, îşi merită un loc demn în comunitate, iar acţiunea va dovedi încă o dată că aceşti oameni, copiii noştri sau ai prietenilor noştri, vecinii noştri, cunoscuţii sau ... necunoscuţii noştri pot fi membri cu drepturi egale ai comunităţii în care trăim cu toţi. Pentru noi va fi o activitate obişnuită a Clubului Tinerilor, într-o zi de excepţie, dăruită nouă de bauMax şi pe care noi o dăruim comunităţii'- a declarat Carmen Speranţa Ciulea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Africa de Sud testează primul vaccin anti-SIDA Pretoria, 24 iul /Agerpres/ - Un vaccin preventiv împotriva SIDA, primul creat pe continentul african /cel mai afectat de această gravă maladie/, este în prezent testat pe om în Africa de Sud, în timp ce cercetătorii caută noi metode de combatere a virusului HIV, relatează vineri AFP.
Practicile homosexuale, faţa ascunsă a epidemiei de sida în Africa /The Lancet/ Londra, 20 iul /Agerpres/ - Bărbaţii care întreţin relaţii sexuale cu alţi bărbaţi în Africa subsahariană îşi asumă riscuri mari de infectare cu virusul sida /HIV/, dar stigmatizarea căreia îi sunt supuşi le stopează accesul la programele de prevenire, subliniază un studiu britanic realizat...
Prima Academie Europeană de boli infecţioase şi HIV/SIDA la Bucureşti Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Academia Europeană HIV/SIDA şi de boli infecţioase a fost inaugurată, sâmbătă, în prezenţa ministrului sănătăţii, dr. Ion Bazac, şi a ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.
Şcoală de vară pe teme legate de HIV/SIDA Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Patruzeci de tineri infectaţi HIV/SIDA, dar şi tineri sănătoşi din judeţele Iaşi, Constanţa şi Mureş, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani vor participa, în perioada 17-20 iunie, la Bran, în judeţul Braşov, la a opta ediţie a Şcolii de vară pe teme legate de HIV/SIDA...
Campanie de informare a liceenilor despre HIV/SIDA Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Preşedintele Fundaţiei Romanian Children's Appeal, Mihai Tociu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Clubul Medicilor din Spitalul Clinic "Dr. Victor Babeş" din Capitală, încheierea "celui mai amplu program de informare pe tematica HIV/SIDA din România"...
Riscul de îmbolnăvire de cancer crescut la bolnavii de SIDA Slăbirea sistemului imunitar joacă un rol major în creşterea riscului de apariţia a unor tumori canceroase la pacienţii seropozitivi, conform rezultatelor unui studiu realizat de cercetători francezi, informează AFP.