Cele mai citite
 


Botoşani: Un angajat al Spitalului Judeţean 'Mavromati' cere despăgubiri de un miliard de euro de la statul român
vineri, 30 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Juristul Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani a dat în judecată Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Guvernul şi Ministerul Finanţelor Publice pentru nerespectarea unui brevet social.
Victor Niţu a solicitat magistraţilor Curţii de Apel Suceava să oblige MMFPS la daune morale de 100 euro şi a unor despăgubiri de un milliard de euro.
Niţu este nemulţumit că, deşi brevetul a fost înregistrat la MMFPS, oficialii ministerului nu l-au aplicat. Mai mult, MMFPS este acuzat că nu a răspuns, în termenul legal, adresei de înaintare a brevetului.
'În anul 2011, am înaintat pârâtului 1 (n.r. - Ministerului Muncii), Brevetul social 'Ofiţerii muncii' sau 'Lucrătorii statului' înregistrat sub nr 8308/25.05.2011 şi care ar fi dus, prin cumpărarea şi aplicarea lui, la obţinerea unor venituri de peste 30 de miliarde de euro fără nicio investiţie, în urma transformării instituţiei şomajului într-o unitate productivă, iar noua clasă profesională ar fi prestat servicii instituţiilor statului sau persoanelor fizice, pe baza unor contracte de autoritate', se arată în documentul depus la instanţă.
Juristul spitalului din Botoşani crede că aplicarea brevetului său ar aduce statului venituri anuale de 30 de miliarde de euro.
Niţu susţine că, dacă va câştiga procesul şi va primi despăgubirile, va construi un spital privat la Botoşani. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Angajat al Spitalului Judeţean 'Mavromati', concediat a cincea oară Un angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a fost concediat pentru a cincea oară în mai puţin de trei ani.
Botoşani: A fost inaugurat noul compartiment de neurochirurgie al Spitalului Judeţean Mavromati Noul compartiment de neurochirurgie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a fost inaugurat vineri, în prezenţa autorităţilor, dar şi a unor medici de la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi.
Botoşani: Curtea de Apel Suceava obligă Spitalul Judeţean Mavromati să plătească integral salariile angajaţilor Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani beneficiază, începând din luna noiembrie, de drepturi salariale integrale, potrivit unei sentinţe a magistraţilor Curţii de Apel Suceava.
Botoşani: Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' vor participa la şedinţa CJ în care se va discuta comasarea Toţi medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani vor participa, joi, la şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) în cadrul căreia va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind comasarea unităţii medicale cu alte trei spitale de interes judeţean. Medicul Gheorghe Apetroaie a declarat, luni,...
Botoşani: Pază specială la bucătăria Spitalului Judeţean Mavromati, pentru evitarea furtului de alimente Bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani va beneficia de pază specială pentru diminuarea furturilor de alimente, a anunţat, marţi, directorul unităţii, economistul Gheorghe Damian.
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă infirmă o eventuală culpă medicală în cazul bebeluşului mort în Maternitate Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani exclude varianta unei culpe medicale în cazul nou-născutului care a murit, pe 3 septembrie, în timp ce se afla în Maternitate.