Cele mai citite
 


Brazilia: 'Remisie completă' a cancerului fostului preşedinte Lula (purtător de cuvânt)
vineri, 30 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cancerul laringian al fostului preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a intrat în 'remisie completă', a declarat miercuri pentru AFP purtătorul de cuvânt al Instituto Ciudadania, fondat de fostul şef de stat.
'Testele de rezonanţă magnetică nucleară şi laringoscopiile au demonstrat absenţa unei tumori vizibile', a confirmat într-un comunicat spitalul de la Sao Paolo unde este tratat fostul preşedinte în vârstă de 66 de ani.

În urma detectării unei tumori în octombrie 2011, Lula a fost supus la trei cicluri de chimioterapie şi 33 de şedinţe de radioterapie.

Testele făcute miercuri au arătat 'doar o uşoară inflamare în zonele supuse radioterapiei', a adăugat spitalul.

Primul preşedinte de stânga al Braziliei, Lula s-a aflat la conducerea ţării din ianuarie 2003 până în decembrie 2010 şi şi-a încheiat cele două mandate cu o popularitate record de 80%.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Fostul preşedinte Jimmy Carter anunţă că s-a vindecat de cancer Fostul preşedinte american şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace Jimmy Carter, 91 de ani, a anunţat că s-a vindecat de cancerul la creier, potrivit Centrului Carter, citat de AFP.
Venezuela: Hugo Chavez vrea să candideze pentru un nou mandat de preşedinte la alegerile din 2012 Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, va candida la alegerile de anul viitor pentru un nou mandat de şase ani, în ciuda recentei operaţii de îndepărtare a unei tumori canceroase, a declarat el pentru publicaţia de stat Correo del Orinoco, într-un interviu publicat duminică şi preluat de AFP.
Hugo Chavez, un preşedinte 'du-te-vino' Preşedintele venezuelean s-a reîntors în Cuba pentru o nouă şedinţă de radioterapie. Din 24 februarie când a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, Hugo Chavez nu a stat decât zece zile la Caracas. Tratamentul şi boala de cancer cu care se confruntă Chavez şi - conducerea acestei ţări latino-americane...
Spitalul Municipal din Timişoara, dotat cu un aparat RMN nou Spitalul Municipal Timişoara a fost dotat cu un nou aparat cu rezonanţă magnetică nucleară (RMN), care va fi instalat până la finele lunii septembrie şi care va facilita diagnosticarea mai multor tipuri de tumori şi patologii.
Preşedintele paraguayan a început tratamentul chimioterapic în Brazilia Preşedintele paraguayan Fernando Lugo, care suferă de cancer al sistemului limfatic, a început joi o chimioterapie la un spital din Sao Paolo, unde a ajuns marţi, informează AFP. Medicii au confirmat prezenţa unui limfom, a declarat AFP un purtător de cuvânt al spitalului brazilian.
Cancerul de sân ereditar poate fi prevenit Aproximativ 10% din cancerele de sân sunt moştenite. Femeile care sunt expuse la un astfel de risc pot preveni apariţia cancerului mamar printr-un test genetic BRCA. Testul are scopul de a identifica mutaţii ale genelor BRCA 1 şi BRCA 2, responsabile de apariţia cancerului de sân şi...