Cele mai citite
 


Cristian Buican(PNL): Se impune o moţiune de cenzură în urma deciziei luată în cazul UMF Târgu Mureş
vineri, 30 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, doreşte iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, în urma adoptării hotărârii de înfiinţare a unei facultăţi de medicină în limba maghiară la UMF Târgu Mureş.
"Marţi, în timp ce scena politică era consumată de demisia domnului Frunzăverde, a fost adoptată în şedinţa executivului condus de Mihai Răzvan Ungureanu ordonanţa prin care Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş va avea o facultate în limba maghiară. Adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă reprezintă o nouă dovadă a disperării PDL de a rămâne la guvernare şi o nouă concesie făcută de reprezentanţii portocalii colegilor de alianţă de la UDMR. Această ordonanţă de urgenţă este nelegală şi încalcă flagrant autonomia universitară, autonomie garantată de articolul 32, alineatul 6 din Constituţia României", a declarat, joi, pentru AGERPRES deputatul PNL.
Preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, consideră că în plan juridic, Uniunea Social Liberală trebuie să atace în contencios administrativ această hotărâre de guvern solicitând suspendarea acesteia.
"Mai mult, în plan politic se impune iniţierea unei moţiuni de cenzură la adresa executivului Ungureanu, solicitându-le parlamentarilor PDL şi UNPR din Ardeal susţinerea acestui demers politic.Modalitatea de adoptare a acestui act normativ, de către guvern, fără consultarea Senatului universităţii din Târgu Mureş, reprezintă cea mai puternică palmă dată şcolii româneşti. Adoptarea acestui act normativ nu este altceva decât un moft electoral al UDMR şi un nou imbold pentru Uniunea Social Liberală de a câştiga alegerile cu peste 51% pentru a putea guverna fără parteneri precum UDMR", a mai spus Buican.
Preşedintele PNL Vâlcea este de părere că actuala coaliţie de guvernare, în frunte cu primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, trebuie să răspundă la o serie de întrebări legitime ce apar pe seama acestui subiect: ''în ce limbă vor susţine examenul de rezidenţiat promoţiile acestei facultăţi, după anul 2016?; în ce limbă se vor întocmi reţetele pacienţilor lor?; în ce limbă se vor întocmi foile de observaţii ale pacienţilor acestor medici?" AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Cristian Adomniţei: USL depune moţiune de cenzură în cazul aprobării unei HG privind UMF Târgu Mureş Uniunea Social Liberală solicită demiterea ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, pentru "ingerinţă politică" în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi anunţă că depune moţiune de cenzură dacă Executivul adoptă o hotărâre privind înfiinţarea unei linie în limba maghiară în cadrul...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
'Zilele inimii', sărbătorite la IUBCvT Târgu Mureş prin efectuarea unui transplant de cord Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a lansat vineri campania 'Adoptă o inimă de copil' în cadrul evenimentului 'Zilele inimii', concomitent cu efectuarea unui nou transplant de cord la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT).
Prefectul din Cluj: O facultate în limba maghiară la Târgu Mureş ar fi o greşeală politică Situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) de la Târgu Mureş, unde UDMR doreşte înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară, este rezultatul unor neînţelegeri existente la nivelul personalului de specialitate al instituţiei de învăţământ, iar soluţionarea problemei prin deschiderea unei...
Solicitarea anulării Cartei UMF Târgu Mureş, respinsă de instanţă printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat, luni, că prin Decizia Curţii de Apel Târgu Mureş nr. 2350/23.04.2014, solicitarea anulării Cartei Universitare formulată de o serie de asociaţii civile precum şi de UDMR, PPMT şi PCM a fost respinsă, decizia având caracter definitiv...