Cele mai citite
 


IPP: Femeile nu trebuie obligate să facă şedinţe de consiliere pentru a renunţa la avort
vineri, 30 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul pentru Politici Publice (IPP) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) critică noua propunere legislativă prin care femeile vor fi obligate să asiste la şedinţe de consiliere pentru a renunţa la întreruperea de sarcina la cerere.
Propunerea legislativă la care se face referire priveşte înfiinţarea, funcţionarea şi organizarea cabinetelor de consiliere pentru criză de sarcină iniţiată de deputaţii PDL Marius Dugulescu şi Sulfina Barbu şi co-semnată de alţi 49 de deputaţi şi senatori de la PDL, grupul minorităţilor naţionale şi PSD.
Potrivit IPP, propunerea impune femeilor care doresc să întrerupă o sarcină să treacă, anterior intervenţiei, printr-o perioadă obligatorie de consiliere la un cabinet specializat pentru o perioadă de cel puţin 5 zile.
IPP consideră că prin obligativitatea semnării unei certificat de consiliere de către pacientă prin care este informată că "avortul înseamnă încetarea vieţii, deoarece fătul este o fiinţă umană vie chiar din momentul concepţiei sale", dar şi prin prezentarea examinării ecografice a sarcinii şi a înregistrării fotografice a acesteia, prin informarea despre alternativele la avort se va genera o presiune emoţională nejustificată asupra femeilor.
IPP şi SNMF înţeleg importanţa consilierii astfel încât femeia respectivă să fie sprijinită să ia singură decizia potrivită, dar resping tentativa de obligare a femeii de a parcurge procedurile de consiliere descrise în acest proiect de act normativ care sunt îndreptate spre determinarea acesteia de a renunţa la intervenţia medicală, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.
''Solicităm autorităţilor române - Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii - să respingă această iniţiativă în forma în care a fost înregistrată recent la Parlament şi să promoveze alte politici publice cum ar fi: planningul familial, politici de contracepţie care pot într-adevăr contribui în mod responsabil la combaterea fenomenului îngrijorător al sarcinilor nedorite şi, corelativ, al creşterii numărului de avorturi'', se precizează în comunicatul IPP. AGERPRES/(AS - Cătălin Alexandru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mai multe ONG-uri solicită retragerea proiectului privind consilierea pentru criza de sarcină Peste 20 de ONG-uri cer iniţiatorilor proiectului de lege privind consilierea pentru criza de sarcină, deputaţii Sulfina Barbu şi Marius Dugulescu, să-şi retragă iniţiativa, iar în paralel autorităţile să adopte cât mai repede Strategia Naţională pentru Sănătatea Sexuală şi Reproductivă în România 2012-2015...
Mureş:Proiectul legii cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină, considerat neconstituţional de copreşedinta Ligii Pro Europa Copreşedinta Ligii Pro Europa, Smaranda Enache, s-a declarat miercuri împotriva proiectului Legii privind înfiinţarea, funcţionarea şi organizarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină, arătând că acesta este neconstituţional întrucât încalcă drepturile femeii.
SUA: contraceptivele gratuite contribuie la scăderea numărului de avorturi /studiu/ Furnizarea de contraceptive gratuite tinerelor care riscă să aibă sarcini nedorite a permis reducerea într-o manieră drastică a numărului de avorturi şi a cazurilor de sarcină la adolescente, potrivit unui studiu efectuat în statul Missouri (centrul SUA) şi dat publicităţii joi, informează AFP.
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.
VIRUSUL ZIKA Ţările afectate trebuie să asigure accesul la contracepţie şi avort (ONU) Organizaţia Naţiunilor Unite a solicitat vineri autorităţilor din ţările afectate de virusul Zika, suspectat că ar provoca malformaţii congenitale, să permită accesul femeilor la mijloace de contracepţie şi la avort, transmite AFP.
Doi deputaţi PSD propun ca persoanele cu boli degenerative să nu mai facă evaluări periodice Deputaţii PSD Tamara Ciofu şi Cătălina Ştefănescu au depus miercuri la Parlament o propunere legislativă care va permite persoanelor cu boli degenerative să primească un certificat permanent pentru a putea beneficia de prestaţiile sociale, la fel ca în cazul persoanelor cu handicap irecuperabil.