Cele mai citite
 


Ladislau Ritli: Ne propunem să sprijinim medicina de familie
vineri, 30 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat joi, cu prilejul participării la Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România, că are în vedere să sprijine reţeaua de medicină de familie.
''Concret, sumele alocate medicinei de familie au crescut cu 10% - 15% şi acum vom creşte valoarea punctului, insistăm să fie per servicii, pentru a fi stimulaţi să acorde mai multe servicii. Avem în vedere o strategie pentru dezvoltarea acestui palier al asistenţei medicale, pentru a-i stimula", a spus ministrul.
Acesta a arătat că există un deficit şi în acest domeniu, existând în ţară aproximativ 70 de localităţi fără medici de familie.
"Dacă nu dezvoltăm medicina de familie şi de ambulatoriu de specialitate, nu putem descongestiona spitalele şi rămânem tot cu servicii foarte scumpe. Pentru a completa deficitul de medici specialişti pentru anestezie - terapie intensivă, urgenţe, neonatologie se scot la concurs posturi şi se organizează două sesiuni de rezidenţiat", a Ritli. AGERPRES/(A - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
L. Ritli: După prima sesiune de rezidenţiat au rămas 400 de locuri şi posturi neocupate Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat joi într-o conferinţă de presă că lipsa medicilor din spitale este cauzată şi de faptul că mulţi dintre studenţii care termină Medicina nu reuşesc să treacă de concursul de rezidenţiat pentru a ocupa locurile vacante.
UPDATE/Ladislau Ritli: Lista negativă a serviciilor medicale va fi finalizată până la mijlocul lunii decembrie Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, joi, cu prilejul deschiderii Adunării Generale a Colegiului Medicilor din România (CMR), că până la mijlocul lunii decembrie va fi finalizată o listă negativă care va cuprinde medicamente şi investigaţii care nu vor mai fi suportate de stat.
Ministrul Sănătăţii a cerut un control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut demararea unui control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina - secţia de Psihiatrie, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de MS.
Ministrul Sănătăţii a inaugurat Departamentul de terapie intensivă al Spitalului Universitar Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a inaugurat, sâmbătă, Departament de terapie intensivă al Spitalului Universitar, care va deveni funcţional după ce vor fi achiziţionate paturile necesare şi monitoarele.
MS va organiza un nou concurs de rezidenţiat pentru posturile rămase neocupate în trei domenii Ministerul Sănătăţii va organiza un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, a decis, marţi, Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă.
Ladislau Ritli: În studenţie trebuie pus accent mai mult pe comunicare, etică, medicina primară şi de urgenţe Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, luni, la Iaşi, că şcoala de medicină trebuie să pună mai mult accent pe medicina primară, pe cea de urgenţe şi etică medicală.