Cele mai citite
 


Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1
joi, 8 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.

Cercetătorii, a căror echipă a fost condusă de epidemiologul mexican Jose Luis Valdespino, subliniază totuşi că aceste rezultate 'preliminare' trebuie privite cu prudenţă şi 'nu indică în nici un caz că vaccinarea sezonieră ar trebui să înlocuiască vaccinarea împotriva gripei A/H1N1/'.

Pentru acest studiu. echipa a comparat din martie până în mai 2009 60 de pacienţi de la Institutul naţional de afecţiuni respiratorii din Mexic afectaţi de gripa A/H1N1/ şi alţi 180 care sufereau de alte probleme de sănătate. Ei au constatat că persoanele din grupul martor, neinfectate de virusul H1N1 au fost în mod frecvent vaccinate împotriva gtripei sezoniere şi că au fost cu mult mai puţine decese în rândul persoanelor vaccinate decât în al celor nevaccinagte.

Cercetătorii explică protecţia parţială oferită de vaccinul sezonier prin faptul că acesta întăreşte anticorpii persoanelor expuse anterior unui virus gripal similar, fie prin infectare, fie prin vaccinare.

Viruşii H1N1 au circulat la oameni din 1918 până în 1957 şi din nou în 1977, potrivit studiului.

Cercetătorii insistă totuşi asupra faptului că eşantionul studiat este limitat şi în special pentru că nu este vorba decât de bolnavi dintr-un spital specializat în afecţiuni respiratorii. Ei apreciază că studii similare ar trebui efectuate şi în alte condiţii, pentru a confirma sau respinge aceste rezultate.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Turcia: Prima şcoală închisă din cauza noului virus gripal Ministerul turc al Sănătăţii a anunţat pentru prima dată miercuri închiderea temporară a unei şcoli după descoperirea unui caz de gripă A/H1N1, relatează AFP, citând agenţia turcă Anadolu.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
OMS: o explozie a gripei A(H1N1) ameninţă ţările sărace Ţările sărace sunt ameninţate de o 'erupţie explozivă' a pandemiei mondiale de gripă A(H1N1) şi au nevoie de un ajutor financiar de urgenţă pentru a avea acces la vaccinuri, a anunţat duminică, de la Istanbul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.