Cele mai citite
 


Mureş: Deputatul Ciprian Dobre - plângere în instanţă împotriva HG de înfiinţare a Facultăţii Maghiare la UMF
vineri, 30 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Ciprian Dobre, liderul PNL Mureş, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că va fi primul care va semna şi va depune o plângere în instanţă împotriva Hotărârii de Guvern (HG) referitoare la înfiinţarea Facultăţii Maghiare la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.
'Voi fi primul care voi semna o cerere de chemare în judecată a Guvernului României, cerere pe care o vom depune la Curtea de Apel Târgu Mureş, Secţia de Contencios Administrativ, prin care vom cere anularea HG dată de premierul Ungureanu (referitoare la UMF Târgu Mureş - n.r.) şi suspendarea de îndată a efectelor acestei HG', a arătat deputatul.
Dobre a subliniat că cererea de chemare în judecată a Guvernului va fi postată şi pe site-ul PNL Mureş, astfel încât fiecare cetăţean care doreşte să depună o plângere în instanţă împotriva HG amintite să aibă modelul gata redactat.
'Dacă cineva doreşte şi îmbrăţişează motivele de fapt şi de drept pe care le vom expune, se poate completa cu numele, domiciliul şi semnătura în original şi se va putea depune la instanţa de contencios administrativ. Taxa de timbru este 4 lei, iar cea de timbru judiciar 0,15 lei. Cererea va sta la dispoziţia tuturor cetăţenilor români care o vor putea trimite prin poştă pe adresa Curţii de Apel şi va fi, în primul rând, poziţia cetăţenilor români faţă de abuzul fără precedent în istoria modernă a României, şi anume aceea de înfiinţare a unei facultăţi fără acordul Senatului universităţii', a afirmat deputatul PNL.
Parlamentarul a solicitat sprijinul societăţii civile şi a presei pentru a mediatiza link-ul la care se găseşte modelul cererii de chemare în judecată a Guvernului României pentru 'supunerea HG cenzurii instanţei de judecată, odată cu încălcarea flagrantă a art. 32 alin 6 din Constituţia României'.
'Orice cetăţean român poate să semneze şi să depună această cerere. Un tabel pentru susţinerea cererii va fi şi la sediul PNL', a mai spus Ciprian Dobre.
Acesta a precizat că, în urmă cu o zi, la nivelul liderilor Uniunii Social Liberale s-a discutat şi despre calendarul depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, ca urmare a HG cu privire la UMF Târgu Mureş, prin care 's-a decapitat structura de conducere a universităţii, a înfiinţat Facultatea de Medicină exclusiv maghiară şi a expus universitatea la un risc major'.
Ciprian Dobre a ţinut să sublinieze că HG semnată de premierul Mihai Răzvan Ungureanu 'este nelegală', că încalcă prevederile Legii Învăţământului şi art. 32 alin. 6 din Constituţia României, referitor la autonomia universitară.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie pentru ajutorarea victimelor din Colectiv a studenţilor de la Facultatea de Medicină Dentară UMF Târgu Mureş Organizaţia Studenţească de Medicină Dentară din Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş va iniţia, în cadrul Festivalului 'UniFEST', o campanie pentru adunarea de fonduri pentru ajutorarea victimelor de la Clubul Colectiv din Bucureşti.
Studenţii maghiari de la UMF Târgu Mureş trebuie să aleagă: facultatea acreditată sau noua facultate autorizată Studenţii maghiari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş trebuie să aleagă între a rămâne la vechea Facultate de Medicină, care este acreditată şi unde pot susţine examenul de licenţă, şi noua Facultate de Medicină în Limba Maghiară, înfiinţată prin Hotărâre de Guvern, care...
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
C.Antonescu despre UMF Târgu Mureş: Imediat ce vom veni la putere vom repara aceste lucruri Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dacă va fi emisă o Hotărâre de Guvern care să încalce autonomia universitară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, Uniunea Social Liberală...