Cele mai citite
 


Organizaţia de Femei a PC Sector 3 a lansat campania 'Cancerul de sân poate fi învins'
vineri, 30 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia de Femei a PC Sector 3, în parteneriat cu centrele Romar Medical din Capitală, a lansat joi campania socială 'Cancerul de sân poate fi învins', prin care se doreşte informarea femeilor cu privire la riscurile apariţiei acestei boli, precum şi la şansele vindecării în cazul în care boala este descoperită şi tratată la timp.
Prezentă la eveniment, vicepreşedintele PC, Maria Grapini, le-a spus femeilor conservatoare din Sectorul 3 al Capitalei că este 'mult mai simplu să previi, decât să tratezi o boală, cum este cancerul de sân', îndemnându-le să facă o vizită la medicul de specialitate.
'Poate fi trist, dar este o realitate - cancerul de sân face victime. Poate nu avem nici o problemă, dar putem avea, aşa că este bine să mergem pentru un control la doctor fiindcă este mai simplu să previi decât să tratezi. Nu poţi numai să te rogi la Dumnezeu şi să îi transferi responsabilitatea lui pentru tot ceea ce ţi se întâmplă ţie, dacă tu nu te duci la un specialist şi nu ţii cont de sfatul acestuia şi de ştiinţă. Sunt convinsă că încă nu se cunoaşte că această maladie grozavă, cancerul la sân, este una dintre formele de cancer ce pot fi vindecate în procent foarte mare dacă sunt descoperite la timp', a afirmat Maria Grapini, felicitând totodată Organizaţia de Femei a Sectorului 3 pentru iniţiativa de a organiza o astfel de campanie.
Preşedinta Organizaţiei de Femei a Sectorului 3, Elena Petrescu, a explicat, la rândul său, că femeile care vor dori să îşi facă un control medical o vor putea face, în mod gratuit, până la finele anului în curs, într-unul din cele patru centre ale Romar Medical din Capitală, din zonele Polizu, Dristor, Şincai şi Panduri.
'Campania 'Cancerul de sân poate fi învins' este organizată în parteneriat cu centrele Romar. Puteţi merge în orice centru Romar pentru o programare şi o consultaţie. Această prima vizită este gratuită şi presupune palparea şi vizualizarea formei sânului. Campania se desfăşoară pe întreg parcursul anului. În centrele Romar vor fi disponibili fluturaşi pe baza cărora veţi beneficia de consultaţia gratuită. Aceştia sunt valabili fără trimitere de la medicul de familie', a explicat Elena Petrescu.
Potrivit organizatorilor evenimentului, anual, în România, 6.000 de femei sunt depistate cu cancer la sân şi mai mult de 90% dintre acestea află despre boală într-o fază avansată.
'Cancerul mamar este curabil dacă este diagnosticat la timp. De aceea, este foarte important ca orice femeie să cunoască semnele şi simptomele cancerului de sân, să înveţe să se automonitorizeze şi să se prezinte la medicul de specialitate pentru un control periodic', a afimat doctorul specialist Victor Ianculescu.
Acesta a precizat că principalii factori care conduc la instalarea bolii sunt vârsta, istoricul medical al familiei, tratamentele hormonale compensatorii şi contraceptivele pe bază de hormoni, operaţiile estetice, loviturile la nivelul sânilor, precum şi expunerea la soare.
Victor Ianculescu a ţinut să sublinieze că femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani ar trebui să se prezinte la medicul specialist, pentru un control, o dată la trei ani, în timp ce femeile care au vârsta peste 40 de ani ar trebui să se prezinte la un astfel de control anual, riscul instalării bolii crescând odată cu vârsta.
Campania 'Cancerul de sân poate fi învins' se va desfăşura pe parcursul întregului an în curs. AGERPRES/ (A - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie împotriva cancerului la sân: Prevenţia - extrem de importantă la femeile de peste 45 de ani Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Liga Română de Cancer desfăşoară în luna octombrie campania de informare despre cancerul de sân "Nu am făcut destul", cu mesajul "Acum este rândul tău să ai grijă de mama ta!", cea de-a treia ediţie la nivel naţional pe această temă fiind lansată...
Braşov: Campanie de diagnosticare pentru cancerul de sân Asociaţia Bolnavilor de Cancer (ABC) şi Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov (CDTO) au demarat miercuri o amplă campanie de diagnosticare pentru cancerul de sân "Mergi la Control! Acesta nu trebuie să fie un privilegiu".
Dr. Cătălin Costovici: Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Liga Română de Cancer au lansat joi campania de informare privind cancerul de sân "Nu am făcut destul".
În România, în 2011, 6.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer mamar În România, în 2011, au fost diagnosticate 6000 de femei cu cancer la sân, incidenţa acestei afecţiuni crescând lent dar continuu în ultimii ani, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Ion Stoian de la Gynecoland, cu prilejul simpozionului 'Managementul Diagnostic şi Terapeutic al Tumorilor Mamare'...
Medic oncolog: În 2012 au apărut peste 8.500 de cazuri noi de cancer la sân Cancerul de sân este în România pe primul loc din punct de vedere al incidenţei şi al mortalităţii, în anul 2012 apărând 8.981 cazuri noi, iar prevalenţa era aproape de 33,500 la suta de mii de paciente, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă conf. dr. Dana Lucia Stănculeanu, medic oncolog.
Campanie de informare despre cancerul de sân Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Liga Română de Cancer derulează în luna octombrie, pentru al treilea an consecutiv, campania de informare despre cancerul de sân "Nu am făcut destul" şi trag un semnal de alarmă asupra riscului acestei afecţiuni.