Cele mai citite
 


Prahova: Numărul cazurilor de persoane cu toxiinfecţie a ajuns la 30
vineri, 30 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de persoane, majoritatea copii, diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară provocată, cel mai probabil, în urma consumului de alimente din programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a crescut în ultimele ore, ajungând la 30, autorităţile dispunând oprirea de la consum a produselor care provin din loturile suspectate.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Anca Dobrescu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că numărul cazurilor de copii care s-au prezentat la camerele de gardă cu simptome de toxiinfecţie alimentară a crescut pe parcursul zilei, iar situaţia se schimbă de la o oră la alta.
Conform unui comunicat de presă al DSP, din cele 30 de cazuri înregistrate până în acest moment, 13 au necesitat internarea, iar mare parte dintre cei internaţi în cursul serii de miercuri au fost externaţi.
Prefectura Prahova a anunţat, printr-un comunicat de presă, că printre cei diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară se află copii cu vârste începând de la doi ani, dar şi o persoană adultă.
În urma investigaţiilor efectuate de către DSP şi de Direcţia Sanitar - Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), s-a stabilit că cel mai probabil toxiinfecţia a fost provocată de produsele alimentare distribuite în 12 unităţi şcolare din judeţul Prahova (Crivina, Cioceni, Bordenii Mari, Călineşti, Rachieri, Boldeşti Scăieni, Pleaşa, Lipăneşti, Zamfira, Vălenii de Munte, Plopeni Sat).
La nivelul DSP Prahova, au fost constituite patru echipe care au efectuat o serie de investigaţii în acest caz.
Astfel, împreună cu un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean, au fost verificate unităţile de învăţământ de la care au provenit cazurile prezentate la spitale, fiind recoltate 31 de probe de lapte, opt probe de corn şi opt mere care vor fi analizate chimic şi bacteriologic.
De asemenea, au fost întocmite procese verbale de oprire de la consum a produselor alimentare găsite în respectivele unităţi de învăţământ, iar o altă echipă s-a deplasat la unicul producător de lapte din judeţ, împreună cu DSVSA, şi a recoltat contraprobe de la două loturi incriminate.
Un alt control a fost efectuat la un distribuitor, de la care au fost prelevate două probe din loturile de lapte incriminate, dar şi o probă de corn.
Inspectoratul Şcolar Judeţean a trimis pe e-mail o adresă către toate unităţile de învăţământ, solicitând blocarea de la consum a loturilor incriminate de lapte şi corn. AGERPRES/(AS-Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Peste 60 de cazuri de toxiinfecţie alimentară, în urma consumului de produse din programul 'Lapte, corn şi măr' Ploieşti, 30 mar /Agerpres/- Numărul persoanelor diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară provocată, cel mai probabil, în urma consumului de alimente din programul 'Lapte, corn şi măr' a ajuns, la 61.
Prahova: Programul 'Lapte, corn şi măr', sistat în tot judeţul în urma zecilor de cazuri de toxiinfecţie alimentară Programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a fost sistat în toate unităţile de învăţământ din judeţul Prahova, ca urmare a celor peste 60 de cazuri de toxiinfecţie alimentară înregistrate la elevi şi preşcolari, nouă copii fiind încă internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Ploieşti...
Prahova: CJ reia programul 'Lapte şi corn', după suspendarea acestuia în urma zecilor de suspiciuni de toxiinfecţie alimentară Ploieşti, 2 dec/ Agerpres/- Consiliul Judeţean (CJ) Prahova reia derularea programului guvernamental 'Lapte şi corn', care a fost suspendat temporar după ce aproape 60 de copii de la mai multe şcoli din judeţ au prezentat suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, având nevoie de îngrijiri medicale.
Prahova: Peste 60 de copii cu toxiinfecţie alimentară după ce au băut lapte Numărul persoanelor diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară în urma consumului de lapte din programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a ajuns la 66, dintre acestea 63 fiind copii cu vârste între doi şi 14 ani, iar trei fiind persoane adulte.
Braşov: Rezultatele finale ale analizelor DSVSA la lapte şi corn sunt negative Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov a finalizat, miercuri, analizele privind laptele, cornul şi paiele de unică folosinţă folosite de elevii şcolilor generale nr.31 din Braşov şi nr.2 din Codlea, iar acestea sunt negative, a declarat, pentru AGERPRES, directorul...
Prahova: Firma amendată pentru că ar fi distribuit în şcoli lapte infestat cu stafilococ auriu va da în judecată autorităţile Ploieşti, 9 apr /Agerpres/- Firma care produce laptele distribuit în şcolile din judeţul Prahova prin programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' şi care a fost amendată pentru punerea în consum de produse infestate cu stafilococ auriu va da în judecată autorităţile locale, în condiţiile în care analizele...