Cele mai citite
 


Premierul Ungureanu a numit un procuror vicepreşedinte ANRP
vineri, 30 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu l-a numit pe procurorul Andreia Cristiana Dascălu în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), printr-o decizie publicată miercuri în Monitorul Oficial.
Prin decizia emisă marţi de premier, Dascălu va avea rang de subsecretar de stat.
Anterior, Andreia Cristiana Dascălu a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.
Tot din Ploieşti este şi actuala preşedintă a ANRP, Dorina Danielescu, fost procuror la Direcţia de Investigarea a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT).
Danielescu a fost numită preşedintă la ANRP în noiembrie 2011, de premierul de atunci, Emil Boc, după ce Crinuţa Dumitrean şi-a dat demisia din această funcţie, pe fondul unor deficienţe la Autoritate.
În noiembrie 2011 şi democrat-liberalul Cătălin Florin Teodorescu a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al ANRP.
Pe 29 august 2011, Boc a mai demis un vicepreşedinte al ANRP, Virgil Baciu, imediat după ce subsecretarul de stat fusese arestat preventiv pentru 29 de zile într-un dosar în care era acuzat de trafic de influenţă.
Baciu fusese trimis în judecată în 2007 într-un alt dosar, pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.
Pe 13 martie 2012, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a fost nevoit să sesizeze Parchetul în privinţa unor nereguli denunţate într-un raport prezentat de preşedintele ANRP, Dorina Danielescu, în şedinţa e guvern.
Potrivit raportului prezentat de Danielescu, în perioada 2005-2011, ANRP a aprobat prioritar despăgubiri unor proprietari de imobile naţionalizate, pe motiv că persoanele respective erau foşti fumători sau consumatori de etanol.
"Au fost constatate nereguli grave în instrumentarea şi repartizarea dosarelor de despăgubire, lipsa unor criterii privind repartizarea acestor dosare, celebrele cazuri speciale, în sensul că a existat o paletă diversă de înscrisuri medicale, de la adeverinţe emise de medicul de familie la rapoarte medicale. Au existat şi cazuri în care diagnosticele invocate au fost, de exemplu, infecţie urinară, tahicardie, fost fumător şi consumator de etanol", a exemplificat Danielescu la acea dată.
Potrivit acesteia, în arhiva ANRP au fost identificate 38.000 de dosare constituite în baza Legii 10/2001, înregistrate în perioada 2005-2011, care nu au fost soluţionate. Din acestea 21.000 de dosare erau în stadiu de aşteptare, nefiind repartizate în lucru consilierilor, în timp ce 17.000 de dosare care, deşi erau date în lucru, nu sunt analizate şi implicit soluţionate.
La dosarele constituite în baza Legii fondului funciar, şi în baza cărora au fost emise decizii reprezentând titluri de despăgubire, în aproape 80% din cazuri nu se regăsesc arhivate certificate de moştenitor, din care să reiasă calitatea de moştenitor a persoanelor care au solicitat despăgubiri faţă de proprietari de drept, a mai menţionat şefa ANRP.
De asemenea, auditul a constatat supraevaluări făcute de către evaluatori autorizaţi, prin atribuirea dosarelor de despăgubire în vederea evaluării proprietăţilor. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dosarul certificatelor de handicap: Mita consta în bani, dar şi în parfumuri, bibelouri, genţi sau carne Fostul preşedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, Viorica Oniga, primea ca mită pentru eliberarea în mod fraudulos a unor certificate de încadrare în grad de handicap sume de bani, dar şi cadouri constând în parfumuri, băuturi alcoolice, bibelouri, genţi de damă, precum...
Medici din Drăgăşani, trimişi în judecată pentru luare de mită Doi medici din Drăgăşani au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea sub acuzaţia că au cerut mită de la sute de pacienţi pentru a-i încadra fraudulos în grad de invaliditate în vederea pensionării.
Bistriţa-Năsăud:Angajat DSVSA, care este şi medic la Ambulanţă, trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu Un angajat al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud, care este în acelaşi timp şi medic în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual, potrivit unui comunicat remis, joi...
Gorj: Nouă persoane implicate în dosarul permiselor eliberate ilegal, trimise în judecată Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au dispus trimiterea în judecată a nouă persoane din judeţul Gorj, majoritatea cadre medicale, într-o cauză complexă ce vizează activitatea infracţională a persoanelor care se...
Doi medici psihiatri din Piteşti, trimişi în judecată pentru luare de mită Doi medici psihiatri din Piteşti, Valerian Azamfire şi Eli Morman, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pentru luare de mită, fiind acuzaţi că au cerut bani de la sute de pacienţi, în schimbul eliberării de documente medicale fictive pentru încadrarea în grad de invaliditate...
Medici ginecologi de la Spitalul de Urgenţă Vaslui, trimişi în judecată pentru luare de mită Trei medici de la Secţia Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, fiind acuzaţi că cereau bani de la paciente pentru a face avorturi ilegale.