Cele mai citite
 


Proiect pentru formare profesională specializată în domeniul transplantologiei
vineri, 30 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul "Specializare pentru performanţă, eficacitate şi răspuns în domeniul transplantului de organe - S.P.E.R." are ca scop realizarea unui sistem de formare profesională specializată pentru creşterea nivelului de competenţă şi îmbunătăţirea adaptabilităţii personalului medical activ în domeniul transplantologiei.
El urmăreşte modernizarea procesului actual de instruire a personalului medical în transplantologie prin folosirea unei tehnici de training combinate cu e-learning şi formare faţă în faţă.
Obiectivele proiectului sunt de a implementa noile tehnologii în domeniul transplantului prin instruirea a peste 250 de medici şi personal medical din domeniu de la nivelul unităţilor sanitare autorizate pentru realizarea transplanturilor din regiunile Bucureşti-Ilfov, Vest, Sud-Est, Nord-Est, Sud-Vest.
De asemenea, se are în vedere şi implementarea unui sistem de formare profesională continuă on line în domeniul transplantului care să permită realizarea unei instruiri permanente pentru personalul medical pentru specializarea şi creşterea nivelului de competenţă a acestuia.
Fundaţia "Dan Setlacec", în calitate de beneficiar, împreună cu Fundaţia pentru Transplant din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, Institutul de Virusologie "Ştefan Ed. Nicolau" din Bucureşti, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, în calitate de parteneri, derulează în perioada 1 septembrie 2010 - 31 august 2012 acest proiect.
Proiectul mai are în vedere şi armonizarea curriculelor de pregătire în domeniu cu cele existente la nivelul Uniunii Europene, dar şi eliminarea inegalităţilor în standardele de pregătire faţă de ţările Uniunii Europene: educaţie uniformă, transparentă şi avansată.
Proiectul este coordonat de prof. dr. Irinel Popescu.
Fundaţia "Dan Setlacec", prezidată de prof. dr. Irinel Popescu, a organizat joi o conferinţă medicală în seria de evenimente dedicată promovării proiectului "Specializare pentru performanţă, eficacitate şi răspuns în domeniul transplantului de organe - S.P.E.R.". AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conferinta „Transplantul hepatic in Romania”, in cadrul Proiectului S.P.E.R., 27 aprilie 2012 Vineri, 27 aprilie 2012, va avea loc Conferinta „Transplantul hepatic in Romania”, prezidata de prof. dr. Irinel Popescu si organizata de Fundatia „Dan Setlacec” in cadrul Proiectului ”Specializare pentru performanta, eficacitate si raspuns in domeniul transplantului de organe - S.P.E.R.”, cofinantat...
Fonduri europene pentru domeniul transplantului de organe Proiectul 'Specializare pentru performanţă, eficacitate şi răspuns în domeniul transplantului de organe' - SPER, cofinanţat din fondul social european prin Programul operaţional sectorial dezvoltarea resuselor umane 2007-2013, are ca scop deschiderea unor noi perspective vizând îmbunătăţirea cunoştinţelor...
Ziua Națională a Transplantului, aniversată în cadrul Proiectului S.P.E.R. Ediția a opta a Zilei Naționale a Transplantului în România va fi celebrată anul acesta pe data de 19 iunie 2012, printr-o conferință aniversară care va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti.
Raed Arafat: Fiecare dintre cele opt regiuni va avea un elicopter pentru medicina de urgenţă Fiecare dintre cele opt regiuni din România va dispune, până la sfârşitul anului 2013, de un elicopter pentru medicina de urgenţă, iar unul dintre ele va fi coordonat de Cluj-Napoca, a anunţat, luni, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF)...
Cluj: Proiect finanţat din fonduri europene menit să asigure noi standarde de calitate în învăţământul medical Proiectul intitulat "Standardele de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul superior din domeniul sănătăţii" lansat, luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vizează crearea unui cadru comun, în privinţa indicatorilor de calitate...