Cele mai citite
 


Sălaj: Testări auditive gratuite pentru pensionarii din mediul rural
vineri, 30 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pensionarii sălăjeni din mediul rural pot beneficia de testări auditive gratuite, pentru al doilea an consecutiv, în cadrul unui program iniţiat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalău, potrivit precizărilor făcute de Ioan Ivaşcău, preşedintele asociaţiei menţionate.
"Programul de testări auditive gratuite a debutat în urmă cu trei ani, şi era valabil doar pentru Zalău. Dat fiind succesul lui şi cererea mare din partea pensionarilor, anul trecut l-am extins şi în mediul rural. Continuăm şi în acest an, în 13 comune din judeţ", a declarat joi preşedintele CARP Zalău, la întâlnirea lunară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.
Ioan Ivaşcău a adăugat că testările sunt realizate gratuit, de o firmă de specialitate, în cazul pensionarilor care au probleme de auz dosarul pentru procurarea unui aparat auditiv gratuit fiind preluat de CARP Zalău, care face, ulterior, demersurile necesare la Casa de Asigurări de Sănătate.
În cursul anului 2011, peste 1.000 de pensionari au beneficiat de aceste testări, din care peste 100 au obţinut proteze auditive gratuite. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Casa de Sănătate nu mai are fonduri pentru tratamente stomatologice gratuite sau compensate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu mai decontează, începând cu luna aprilie, tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale pe care le avea cu 30 de medici stomatologi din judeţ datorită lipsei fondurilor pentru această activitate, potrivit anunţului făcut...
Sălaj: 46 de cabinete de medicină dentară din judeţ au încheiat contracte cu CAS Peste 50 de medici stomatologi ce lucrează în 46 de cabinete de pe raza întregului judeţ Sălaj au semnat contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru prestarea de servicii stomatologice, suma pusă la dispoziţie pentru anul în curs fiind aproape 900.000 de lei.
Sălaj: 17 localităţi din mediul rural fără medic de familie Cinci comune din Sălaj, cu un total de 17 localităţi, nu au în prezent medic de familie, alte şase comune şi două oraşe confruntându-se cu deficit de medici, a declarat vineri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, în şedinţa Colegiului Prefectural.
Sălaj:Casa de Sănătate continuă eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate, deşi plafonul pentru acestea este depăşit Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu a cerut încă farmaciilor din judeţ sistarea eliberării de medicamente gratuite şi compensate, în aşteptarea unei rectificări bugetare, deşi fondurile anuale alocate judeţului Sălaj pentru decontarea reţetelor a fost epuizat.
Sălaj: Suplimentare a numărului de paturi din spitale finanţate de Casa de Asigurări Numărul de paturi contractate de unităţile spitaliceşti cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru anul 2013 va fi cu 20 mai mare decât cel prevăzut iniţial în strategia naţională, suplimentarea realizându-se, în principal, pentru o fundaţie specializată în activităţi medicale de recuperare...
Sălaj: Cinci comune fără medic de familie Un număr de cinci din cele 57 de comune din Sălaj nu au medic de familie, asistenţa medicală fiind totuşi acordată localnicilor de către medicii de familie din localităţile învecinate.