Cele mai citite
 


Sorin Popescu (ARPIM): La Vâlcea nu mai sunt bani pentru medicamentele compensate
vineri, 30 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentantul Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Sorin Popescu, a anunţat, joi, că la Casa Judeţeană de Sănătate din Vâlcea nu mai sunt bani pentru medicamentele compensate pentru luna martie de aproximativ o săptămână.
Potrivit acestuia, doar bolnavii cronici sau cei cu afecţiuni grave mai pot beneficia de medicamente compensate.
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, a afirmat că nu cunoaşte detalii despre situaţia de la Vâlcea, fiind vorba despre un caz izolat.
''Nu ştiu despre situaţia de la Vâlcea. Este un caz şi pentru mine puţin deosebit, pentru că, după cum vedeţi, există o singură Casă care a dat acest anunţ. Deci nu este vorba despre o practică la nivelul întregului sistem de asigurări. O să vedem despre ce este vorba şi vom lua măsurile necesare. În acest moment, aşa cum funcţionează sistemul, prin regulile pe care CNAS le-a impus, toţi pacienţii din România au acces nelimitat la medicamente pentru că taxa de clawback (...) menţine echilibrul financiar la nivelul Casei Naţionale şi lasă acces nelimitat la medicamente'', a declarat şeful CNAS.
Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a participat joi la o conferinţă pe teme de sănătate, la care au fost prezenţi şi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi. AGERPRES/(A - Andreea Dăscălescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ARPIM: CNAS încarcă nota de plată a pacienţilor Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) încarcă nota de plată a pacienţilor români cu încă un miliard şi jumătate de lei pe an, susţin reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.
Ministrul Sănătăţii a discutat despre noua listă de medicamente compensate cu reprezentanţii industriei farmaceutice Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a discutat sâmbătă cu reprezentanţii industriei farmaceutice despre noua listă de medicamente compensate, taxa clawback, preţurile de decontare şi referinţă la medicamente, marjele de distribuţie la farmacii şi distribuitori şi exporturile paralele, se arată într-un...
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.
Dan Zaharescu (ARPIM): Discuţiile privind taxa clawback au eşuat Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Local American Working Group (LAWG) a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că negocierile în cadrul grupului de lucru pentru modificarea taxei clawback au eşuat.
Secăşan:Din taxa clawback pentru medicamente s-a colectat doar 30%, în primul trimestru din 2012 Din taxa clawback pe care producătorii, importatorii şi distribuitorii de medicamente trebuiau să o plătească statului în primul trimestru al acestui an s-a colectat doar aproximativ 30%, a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Comisiei pentru sănătate publică din Senat, dr. Iosif Secăşan.
Alexandru Rafila: MS şi-a propus să actualizeze lista de medicamente compensate Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii conf. dr. Alexandru Rafila i-a asigurat pe reprezentanţii industriei farmaceutice cu prilejul Forumului Industriei Farmaceutic de faptul că Ministerul Sănătăţii este deschis dialogului şi va da dovadă de flexibilitate în ceea ce priveşte taxa de clawback.