Cele mai citite
 


UNSR vrea să discute cu ministrul Educaţiei situaţia de la UMF Tg. Mureş, dar şi cea privind admiterea
vineri, 30 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Uniunii Naţionale a Studenţilor din România va aborda la întâlnirea de vineri cu ministrul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului teme precum situaţia de la UMF Târgu Mureş, situaţia burselor doctorale, dar şi cea privind admiterea la facultate, a declarat joi pentru AGERPRES liderul UNSR, Ioan Poenaru.
"Unul dintre punctele pe care UNSR doreşte să le abordeze se referă la atitudinea MECTS faţă de schimbările intervenite în structura Universităţii de Medicină Târgu Mureş, precum şi faţă de protestele studenţilor de acolo", a afirmat Poenaru.
Potrivit acestuia, în cadrul şedinţei care va avea loc vineri la sediul MECTS, UNSR va propune spre dezbatere introducerea în Legea Educaţiei a Statutului Studentului, precum şi situaţia burselor doctorale.
De asemenea, studenţii de la UNSR doresc să fie abordate teme precum modificările legislative referitoare la procesul de admitere a elevilor de liceu în ciclul superior şi strategia MECTS referitoare la examinarea finală a studenţilor din anii terminali în vederea obţinerii diplomei de licenţă.
Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Cătălin Baba, şi liderii celor trei federaţii studenţeşti din România vor semna vineri Codul Drepturilor şi Obligaţiilor Studenţilor. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş a solicitat dublarea locurilor de admitere pentru linia engleză Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat, marţi, că a solicitat o dublare a numărului de locuri pentru linia în limba engleză, pentru a acoperi cererea care este în creştere şi că în urma unor parteneriate care se prefigurează...
Studenţii maghiari de la UMF Târgu Mureş trebuie să aleagă: facultatea acreditată sau noua facultate autorizată Studenţii maghiari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş trebuie să aleagă între a rămâne la vechea Facultate de Medicină, care este acreditată şi unde pot susţine examenul de licenţă, şi noua Facultate de Medicină în Limba Maghiară, înfiinţată prin Hotărâre de Guvern, care...
Studenţii de la Medicină Dentară, cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş, în cadrul UniFEST Peste 100 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş vor ţine cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş pe parcursul Festivalului Naţional Studenţesc 'UniFEST', care se derulează de luni până sâmbătă.
UMF Târgu Mureş introduce în premieră naţională conceptul de admitere pentru studenţii străini 'early admission' Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat, pe site-ul propriu, că introduce din acest an, în premieră naţională, un nou concept de admitere pentru studenţii din străinătate denumit "early admission".
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...
UMF Târgu Mureş inaugurează în decembrie primul centru avansat de cercetări medicale şi farmaceutice din România Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, a declarat, luni, la deschiderea anului universitar 2015-2016, că la sfârşitul acestui an va fi inaugurat Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, realizat în urma accesării unor...