Cele mai citite
 


Călăraşi: Dispecerat integrat între Serviciul de Ambulanţă şi ISU
sâmbătă, 31 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un dispecerat integrat va fi înfiinţat în luna aprilie între Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Barbu Ştirbei' la Călăraşi.
'Este discutat la toate nivelurile necesare. Într-adevăr la Călăraşi o să fie un dispecerat integrat. Asta înseamnă că nu se desfiinţează nimic. Ambulanţa funcţionează mai departe. Deja avem 12 judeţe cu dispecerate integrate între ISU şi Ambulanţă şi este mult mai eficient modul de lucru când ai oamenii împreună şi se coordonează Ambulanţa şi SMURD-ul din acelaşi punct împreună cu colegii de la ISU. Nu văd niciun motiv de stres, niciun motiv de supărare. Deci nu impactează pe nimeni nimic că este o coordonare mult mai eficientă la nivel judeţean şi mult mai bună a sistemului de urgenţă şi a resurselor de urgenţă', a declarat vineri, pentru AGERPRES, subsecretarul de stat Raed Arafat.
Acesta s-a aflat vineri la Călăraşi într-o vizită de lucru la Spitalul Judeţean de Urgenţă unde a discutat cu conducerea unităţii spitaliceşti despre problemele din spital, dar şi cu reprezentaţii Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi, Serviciului de Ambulanţă Călăraşi şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi.
'Am discutat mai multe probleme cu personalul şi mai ales pe problema de personal de terapie intensivă şi de urgenţă. Gărzile nu pot fi acoperite complet într-adevăr de la discuţiile la care le-am avut, dar s-au făcut eforturi totuşi şi zilele în care nu se puteau acoperi au scăzut. O să avem nişte măsuri pe care o să le luăm să-i sprijinim pe colegi, inclusiv cu rezidenţii care sunt pe post aici şi care sunt deja în ani mari. Să vedem cum reuşim să facem să efectueze un număr de gărzi aici ca să se poată rezolva această problemă pe lângă, bineînţeles, eventuala deblocare a posturilor care este în discuţie şi sper cât mai repede să se rezolve măcar pentru posturile de urgenţă maximă şi care este în discuţie la nivelul domnului ministru şi al domnului prim-ministru', a spus Raed Arafat. AGERPRES/(A-Mirel Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Dispecerat medical integrat Ambulanţă - ISU, la Zalău Cel de-al patrulea dispecerat medical integrat pilot la nivel naţional, ce reuneşte Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a fost inaugurat, vineri, la Zalău, în prezenţa subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi a oficialităţilor...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
O ambulanţă pentru terapie intensivă, primită anul trecut de autorităţile prahovene, va fi pusă în funcţiune săptămâna viitoare O ambulanţă de tip C1, folosită pentru terapie intensivă, va fi pusă în funcţiune în cursul săptămânii viitoare, decizia fiind luată, sâmbătă, în cadrul unei vizite de lucru a secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
Brăila: Dispecerat comun de intervenţie ISU-SAJ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) vor avea la Brăila dispecerat comun de intervenţie, structură prin care se doreşte reducerea timpului de intervenţie la cazurile de urgenţă.
Dâmboviţa: Dispecerat integrat al ISU şi Ambulanţă, inaugurat în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat Dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost inaugurat, joi, la Târgovişte, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.