Cele mai citite
 


Cepoi: MS propune înfiinţarea unei autorităţi care să evalueze toate categoriile de furnizori de servicii medicale
sâmbătă, 31 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a declarat joi într-o conferinţă de presă că ministerul propune înfiinţarea unei autorităţi naţionale care să se ocupe de evaluarea tuturor categoriilor de furnizori de servicii medicale.
'Referitor la calitate, la evaluarea şi controlul calităţii, se propune existenţa unei autorităţi naţionale care să se ocupe de evaluarea tuturor categoriilor de furnizori de servicii medicale, pe baza unor standarde elaborate şi adoptate anterior, care să se ocupe de evaluarea tehnologiilor medicale, pentru a stabili care este raportul cost-beneficiu, care să justifice decontarea unor servicii medicale într-un sistem de asigurări obligatoriu şi care ar trebui să treacă la un sistem voluntar de asigurări', a afirmat Cepoi.
Evaluarea şi controlul serviciilor medicale reprezintă una dintre priorităţile reformei în sănătate, alături de reorganizarea spitalelor, redefinirea medicinei primare şi domeniul asigurărilor de sănătate.
Proiectul reformei în sănătate ar trebui finalizat până la sfârşitul lunii iunie. AGERPRES/(A- Andreea Dăscălescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dezbaterile pe viitoarea lege a sănătăţii au continuat la Ministerul Sănătăţii Echipa Ministerului Sănătăţii (MS) s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii mai multor organizaţii pentru discuţii pe marginea viitoarei legi a sănătăţii.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Adrian Pană: Medicul de familie trebuie să aibă suficient timp pentru un act medical de calitate Bucureşti, 21 feb /Agerpres / - Medicii de familie trebuie să aibă suficient timp în aşa fel încât să furnizeze un act medical de calitate, consideră secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Pană.
Vasile Cepoi: Soluţia de a trece colectarea la CNAS, cel puţin pentru moment, nu este o prioritate (interviu) Dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a evidenţiat într-un interviu acordat AGERPRES că o parte dintre modificările pe care şi le propune noua lege a Sănătăţii vor fi introduse deja dinainte de a fi gata noul act normativ. Este vorba despre reorganizarea spitalelor, înfiinţarea...
Vasile Cepoi: Prima rundă de consultări privind elaborarea proiectului de lege a sănătăţii s-a încheiat Prima rundă de consultări cu privire la elaborarea proiectului de lege a sănătăţii s-a încheiat, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) dr. Vasile Cepoi.
Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de HG referitor la vaccinări Toţi furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligaţi să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Naţional...