Cele mai citite
 


Doctorii şi asistentele unui spital din Ungaria infectaţi cu Salmonella
joi, 8 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 26 de medici şi asistente medicale au fost infectaţi cu Salmonella, probabil din cauza unor paste preparate la cantina unui spital din Gyor, în nord-vestul Ungariei, a relatat televiziunea publică marţi seara, informează miecuri MTI.
Mulţi dintre cei infectaţi în spitalul Petz Aladar au fost spitalizaţi, potrivit televiziunii ungare. Iniţial, din cauza simptomelor febrile, s-a crezut că personalul medical a fost infectat de virusul gripei porcine, dar semnele ulterioare de deshidratare au indicat adevărata natură a bolii contractate.

Pacienţii spitalului mănâncă la aceeaşi cantină, însă lor li se gătesc separat alte feluri de mâncare şi de aceea nu au fost infectaţi cu Salmonella.

Autorităţile au declanşat între timp investigaţiile necesare elucidării cazului, menţionează MTI.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Copii aflaţi la Eforie, spitalizaţi cu toxiinfecţie alimentară Un număr de 12 copii, cu vârstele cuprinse între 10 şi 15 ani, au fost internaţi cu toxiinfecţie alimentară, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul de Boli Contagioase Constanţa, după ce au mâncat la o terasă din staţiunea Eforie Nord.
Toxiinfectiile alimentare Cele mai multe cazuri de toxiinfectii alimentare se inregistreaza vara, caldura favorizand multiplicarea bacteriilor patogene in alimente.
Prahova: Peste 20 de copii cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, la o şcoală din Ploieşti Peste 20 de copii de la o şcoală din municipiul Ploieşti sunt suspecţi de toxiinfecţie alimentară, ei prezentând simptome specifice, precum vărsături, greaţă şi ameţeli, la faţa locului fiind solicitată intervenţia mai multor echipaje SMURD şi ale ambulanţei.
Bacău:Mai sunt internate 18 dintre cele 58 persoane cu toxiinfecţie alimentară după praznicul din comuna Traian Un număr de 18 persoane dintre cele 58 internate în Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău la începutul săptămânii trecute după ce fuseseră diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară se mai află, în prezent, sub tratament în respectiva instituţie medicală.
Constanţa: Numărul copiilor spitalizaţi cu toxiinfecţie alimentară a crescut Numărul copiilor internaţi cu toxiinfecţie alimentară la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, din grupul de 50 de dansatori sportivi aflaţi la Eforie Nord, a crescut, miercuri, la 19, dintre care 15 fete şi patru băieţi.
Prahova: Alţi şase elevi cu simptome de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn, numărul total ajungând la 48 Şase elevi de la şcoala din comuna prahoveană Ceraşu prezintă, marţi seară, simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje SMURD şi ale ambulanţei, numărul copiilor suspectaţi de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn ajungând la 48.