Cele mai citite
 


Liderul UDMR Târgu Mureş se va retrage din politică pentru a pregăti specialişti în domeniul hematologiei
sâmbătă, 31 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UDMR Târgu Mureş, prof. univ. dr. Benedek Istvan, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să se retragă din politică pentru a se concentra pe pregătirea unei noi generaţii de specialişti în domeniul hematologiei şi transplantului medular.
Dr. Benedek a precizat că retragerea sa din politică nu se va produce 'chiar acum', dar că intenţia sa este aceea de a pregăti cel puţin patru specialişti, care să activeze în cea mai modernă Clinică de Hematologie şi Transplant Medular din ţară, care în ultimii zece ani a efectuat peste 300 de transplanturi.
'Vreau să creez o şcoală de transplant, evident în cadrul Facultăţii de Medicină, să rămână specialişti bine formaţi în urma mea. Nu pentru mine am creat acest centru de transplant, care deţine aparatură la fel de modernă ca în Europa. Aceasta este intenţia mea. Abia acum am primit opt rezidenţi şi sper că până mă voi pensiona să formez cel puţin patru specialişti', a afirmat dr. Istvan Benedek.
Acesta a mai spus că înfiinţarea noii Facultăţi de Medicină în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş este 'o normalitate' şi a ţinut să remarce meritul vicepremierului Marko Bela în privinţa înfiinţării acestei noi facultăţi, arătând că acesta 'a dat dovadă de tenacitate politică'.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Clinica de Hematologie şi Transplant a SCJU Târgu Mureş a efectuat în acest an 23 de transplanturi de celule stem Specialiştii Clinicii de Hematologie şi Transplant a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au anunţat, miercuri, efectuarea a două transplanturi alogene de celule stem hematopoietice, la doi bărbaţi în vârstă de 23, respectiv 34 de ani, astfel că numărul transplanturilor se ridică...
A IV-a conferinţă internaţională pe marginea tratamentului şi transplantului în leucemia acută, la Târgu Mureş Clinica de Hematologie şi Transplant Medular şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş organizează duminică a IV-a conferinţă internaţională 'Tratamentul şi transplantul în leucemia acută la adulţi şi copii', la care participă renumiţi specialişti din şase ţări.
Clinica de Hematologie şi Transplant din Tg. Mureş s-ar putea închide din cauza subfinanţării Clinica de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş s-ar putea închide până în luna martie din cauza subfinanţării.
Peter Eckstein Kovacs (UDMR): La UMF Târgu Mureş nu se respectă legea, deci statul trebuie să intervină Fostul consilier prezidenţial Peter Eckstein Kovacs Peter (UDMR) a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că deşi este valabil principiul autonomiei universitare, în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş trebuie să intervină şi statul, deoarece acolo nu se respectă legea.
Mureş: PDL Târgu Mureş critică intenţia de redare a personalităţii juridice a IBCvT Vicepreşedintele PDL Târgu Mureş, Mihail Poruţiu, a criticat, miercuri, într-o conferinţă de presă, intenţia de reînfiinţare a Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din municipiu, cu personalitate juridică distinctă şi a cerut USL să renunţe la 'isteriile emoţionale' legate de acest institut...
Mureş: Transplant de grefă pentru refacerea sistemului hematopoietic şi imunitar al organismului, în premieră naţională Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, profesor doctor Benedek Istvan, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a efectuat în premieră naţională un transplant de grefă, de la un tânăr polonez la unul român, cei doi având grupe sanguine diferite, pentru refacerea sistemului...