Cele mai citite
 


O australiancă a paralizat când a strănutat
sâmbătă, 31 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O tânără de 28 de ani a simţit că i-a paralizat partea de sus a corpului după ce a strănutat. Incidentul a avut loc acum două săptămâni, relatează 7sur7.be.
Monique Jeffrey, o australiancă de 28 de ani, îşi citea mail-urile pe smartphone, aşezată pe pat. Deodată a strănutat şi totul a luat-o razna. 'Am ştiut imediat că ceva nu e în regulă. Am simţit o durere atroce', spune ea. Aşa că şi-a chemat soţul.

Neputându-se mişca, Monique a fost dusă la spital, crezând că are torticolis. Dar, după câteva ore, braţul i-a înţepenit, iar medicii i-au recomandat să nu mai încerce să se mişte. Când a strănutat, Monique şi-a rupt prima şi a doua vertebră. Practic, capul i- s-a înfundat între umeri şi a rămas paralizată, blocată în acea poziţie. Din fericire nu i-a fost afectată măduva spinării şi va putea reveni la normal în câteva luni, după intense exerciţii de refacere. Vestea nu i-a căzut tocmai bine tinerei mame, pentru că va trebui să nu se ocupe câtva timp de băieţelul ei de 10 luni.

'Se poate spune că într-adevăr n-am noroc. Cine a mai păţit aşa ceva când a strănutat? De câte ori mă gândesc la asta, nu-mi vine să cred', a spus Monique Jeffrey.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un bărbat paralizat a putut merge din nou după un transplant de celule nazale în măduva spinării Un bărbat paralizat a fost capabil să meargă din nou după o terapie de pionierat care a implicat un transplant de celule din cavitatea sa nazală în măduva spinării, relatează BBC şi AFP.
Un tânăr reuşeşte să meargă deşi are măduva spinării secţionată Un tânăr în vârstă de 25 de ani cu trenul inferior al corpului complet paralizat în urma unui accident care a dus la secţionarea măduvei spinării, în urmă cu 5 ani, este capabil în prezent să stea în picioare şi să meargă din nou graţie unui implant cu un electrostimulator epidural, conform revistei...
Premieră medicală: Un bărbat paralizat şi-a recuperat mobilitatea mâinii datorită unui microcip (studiu) Un tânăr american de 24 de ani, rămas complet paralizat în urmă cu şase ani din cauza unui accident, a reuşit să-şi mişte mâna şi degetele cu ajutorul unui microcip care i-a fost implantat în creier, informează AFP şi EFE, citând un studiu publicat miercuri în revista ''Nature''.
Un bărbat paralizat îşi poate folosi din nou mâinile datorită unei tehnologii moderne O echipă de medici americani a reuşit, pentru prima oară, să facă un bărbat paralizat în urma unei răni la coloana vertebrală să-şi folosească din nou mâinile, datorită unei tehnici care constă în reconectarea nervilor, arată un studiu apărut marţi în Statele Unite şi menţionat de 7sur7.be.
Nouă tehnologie care transformă gândurile în mişcare pentru paraplegici O nouă tehnologie care permite realizarea unei legături între creier şi un computer, transformând gândurile în mişcare, i-a permis unui tânăr din California care are picioarele paralizate în urma unui accident în care i-a fost secţionată măduva spinării, să meargă din nou, conform unui material publicat...
O nouă tehnică medicală a demonstrat în stadiu experimental un potenţial semnificativ de a reda mobilitatea paraplegicilor O echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite a dezvoltat o procedură de tratament care ar putea schimba, probabil, viaţa paraplegicilor, informează Washington Post.