Cele mai citite
 


Premierul i-a cerut ministrului Ritli ca proiectul legii sănătăţii să intre în Parlament în actuala sesiune
sâmbătă, 31 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu le-a cerut, vineri, ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, şi celorlalţi membri ai conducerii Ministerului Sănătăţii ca noua formă a proiectului legii sănătăţii să intre în dezbatere publică la finalul lunii aprilie, pentru a putea fi introdusă apoi în dezbaterea parlamentară în actuala sesiune.
Potrivit unui comunicat al Executivului, primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu s-a întâlnit vineri cu conducerea Ministerului Sănătăţii pentru o trecere în revistă a principalelor provocări pe termen scurt şi mediu cu care se confruntă ministerul în această perioadă.
"În cursul discuţiei, s-a analizat stadiul elaborării noii legi a sănătăţii. Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a solicitat conducerii Ministerului Sănătăţii ca noua formă a proiectului legii sănătăţii să intre în dezbatere publică la finalul lunii aprilie, pentru a putea fi introdusă apoi, în actuala sesiune, în dezbaterea parlamentară", se arată în comunicatul Guvernului.
În cadrul întâlnirii, premierul şi şefii Ministerului Sănătăţii au avut în vedere că pentru creşterea calităţii serviciilor medicale este nevoie de o utilizare mai bună a fondurilor existente, iar pe termen mediu de o reformare a întregului sistem medical.
De asemenea, în urma discuţiei, s-a stabilit că în perioada imediat următoare Ministerul Sănătăţii trebuie să-şi dezvolte divizia de control, atât în ceea ce priveşte auditul, cât şi în ceea ce priveşte verificarea modului în care se aplică politicile de sănătate publică.
Totodată, se impune o lărgire a cadrului legal de desfăşurare a controlului, pentru a preîntâmpina utilizarea ineficientă a fondurilor pentru sănătate şi pentru o mai bună utilizare a banilor publici, a menţionat Guvernul.
La întâlnire au mai participat secretarii de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie, Vasile Cepoi, Adrian Streinu Cercel, precum şi subsecretarul de stat Raed Arafat. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat nu confirmă şi nici nu infirmă demisia din funcţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, nu a dorit, marţi, nici să confirme şi nici să infirme demisia sa din funcţie.
Vasile Cepoi:Proiectul noii legi a sănătăţii va intra în dezbaterea Parlamentului în luna septembrie, după dezbaterea publică Proiectul noii Legi a sănătăţii va intra în dezbaterea Parlamentului în luna septembrie, după ce va sta în dezbatere publică două luni, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, care a participat la Conferinţa Asiguratorilor din România.
Traian Băsescu: Toată echipa din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese Preşedintele Traian Băsescu a reiterat că există anumite "interese exterioare" Ministerului Sănătăţii de a nu lansa în dezbatere publică pachetul minim de servicii medicale, punctând că întreaga echipă din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese.
UPDATE Guvern: Ministrul Sănătăţii a retras din dezbatere, la cererea premierului, proiectul legii Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, anunţă Executivul.
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.
Diabetul zaharat - problemă de sănătate publică prioritară! Diabetul zaharat înregistrează o creştere epidemică a numărului de cazuri în România. Cum afecţiunea are implicaţii serioase din perspectiva suferinței persoanelor afectate asupra sistemului sanitar şi financiar, atât prin costurile aferente îngrijirii medicale, cât şi prin resursele necesare...