Cele mai citite
 


Protocol încheiat între Arhiepiscopia Bucureştilor şi Centrul medical Medas
sâmbătă, 31 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bolnavii din centrele de îngrijiri paleative, copiii şi bătrânii din cămine şi aşezăminte filantropice, persoanele din aşezămintele şi centrele medico-sociale, precum şi ONG-urile acreditate ca furnizori de servicii sociale aparţinând Arhiepiscopiei Bucureştilor vor avea parte de servicii medicale gratuite acordate de Centrul Medical Medas, se arată într-un comunicat de presă.
În urma unui protocol oficial încheiat între Arhiepiscopia Bucureştilor şi Centrul Medical Medas, acesta va acorda gratuit următoarele servicii medicale: consult medical general şi de specialitate, consultaţii şi înscrieri la medicul de familie, investigaţii de laborator şi de imagistică medicală.
Toate serviciile menţionate vor fi asigurate atât în regim de decontare de către CASMB, cât şi nedecontabile dacă starea pacienţilor impune acest lucru şi există indicaţia medicului specialist.
De asemenea, pentru locaţiile din afara Bucureştiului, a fost achiziţionat şi un microbuz care se va deplasa la faţa locului şi va oferi asistenţă de specialitate.
Prima acţiune, denumită simbolic 'Caravana Speranţei', a avut loc deja în perioada ninsorilor abundente care au blocat mii de localităţi din întreaga ţară.
Pentru a interveni în această situaţie de urgenţă, Medas a organizat o caravană medicală care a beneficiat chiar de sprijinul Patriarhiei Române.
Acţiunea a depăşit astfel jurisdicţia Arhiepiscopiei Bucureştilor pentru a ajunge în zonele cele mai afectate şi mai greu accesibile.
Cea de-a doua acţiune caritabilă a avut loc săptămâna trecută la Centrul de Îngrijiri Paliative 'Sfîntul Nectarie' din Bucureşti, unde au fost acordate consultaţii de medicină internă, au fost făcute investigaţii EKG şi ecografie, consultaţii de psihiatrie şi au fost recoltate analize de sînge tuturor pacienţilor de aici. Această acţiune este prima dintr-o serie de patru intervenţii care se vor desfăşura în astfel de centre./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investigaţii în premieră naţională la Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală Târgu Mureş Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor Mircea Buruian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională, după ce a fost dotat cu cel mai...
Protocol de colaborare Patriarhia Română-MEDAS pentru servicii medicale Un protocol de colaborare pentru prestarea de servicii medicale specializate a fost încheiat, marţi, de Patriarhia Română şi Centrul medical MEDAS.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
MedLife a preluat centrul de imagistică medicală Prima Medical din Craiova MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a preluat integral centrul de imagistică medicală, Prima Medical, din Craiova, aceasta fiind cea de-a treia tranzacţie iniţiată de MedLife în 2015, după ce a preluat pachetul majoritar de 55% din grupul de firme SAMA & Ultratest din Oltenia...
CNAS: Modificările la contractul-cadru aduc o serie de noutăţi menite să asigure un acces mai bun la serviciile medicale Serviciile de prevenţie, respectiv 'consultaţia preventivă', au fost introduse în pachetul minim de servicii medicale, potrivit modificărilor aduse la contractul-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale şi normelor metodologice de aplicare în anul 2015 care au intrat în vigoare...
Covasna: Consultaţii gratuite oferite de Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe 'dr. Fogolyan Kristof' va oferi săptămâna aceasta o serie de consultaţii gratuite în cadrul unei campanii prilejuite de Ziua Mondială a Sănătăţii.