Cele mai citite
 


Tulcea: CJ doreşte şedinţă de Guvern la Tulcea pentru aprobarea Strategiei de dezvoltare a Deltei Dunării
sâmbătă, 31 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Strategia pentru dezvoltarea Deltei Dunării, promovată de conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, este în dezbatere la Ministerul Sănătăţii în momentul de faţă, preşedintele CJ, Victor Tarhon, dorind ca aceasta să fie aprobată până pe data de 10 iunie într-o şedinţă de Guvern găzduită de Tulcea.
Preşedintele CJ, Victor Tarhon, a declarat pentru AGERPRES că vineri seară se va întâlni cu subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii pentru a discuta pe tema proiectelor propuse în cadrul Strategiei în domeniul sănătăţii, unul din acestea fiind realizarea unor module pentru medicii de familie din Deltă.
'În proiectul iniţial se propunea realizarea unor module, clădiri tipizate, care să răspundă unor cerinţe punctuale pentru Delta Dunării. În aceste module s-ar fi instalat aparatura de specialitate pentru medicii de familie, iar ele ar fi putut funcţiona ca şi cabinete medicale. Se pare că această idee a fost abandonată însă', a afirmat preşedintele CJ, Victor Tarhon.
El a mai spus că a solicitat audienţă premierului Ungureanu pentru a obţine din partea acestuia promisiunea ca până la 10 iunie Guvernul să aprobe într-o şedinţă la Tulcea Strategia pentru dezvoltarea Deltei Dunării.
'Am solicitat o audienţă premierului pentru a binevoi să preia o promisiune făcută de fostul premier şi să fie de acord ca şedinţa de Guverna în care se va aproba Strategia să fie găzduită de judeţul Tulcea. Documentul este complex, util şi inedit, este rezervat unei zone speciale despre care clamăm doar atunci când dă bine şi consider că este normal ca şi Guvernul să puncteze o chestiune normală, respectiv că s-a gândit la nevoile acestei zone în concret', a mai spus preşedintele Consiliului, Victor Tarhon.
Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi şeful Direcţiei de Asistenţă Medicală din cadrul aceluiaşi minister, Alexandru Călin, vor susţine sâmbătă, la ora 12,00, o conferinţă de presă la Tulcea în timpul căreia, alături de autorităţile tulcene, vor prezenta sistemul de tele-medicină pentru Delta Dunării.
Aplicarea acestui sistem este prevăzută de altfel şi în Strategia pentru dezvoltarea Deltei Dunării, documentul fiind de fapt un program multianual care vizează lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii utilităţilor publice, transport şi comunicaţii, în vederea reducerii poluării, a izolării comunităţilor şi pentru creşterea nivelului standardului de viaţă pentru cei circa 15.000 de locuitori din zonă. Actul a fost semnat de nouă ministere până în luna ianuarie a acestui an, atunci când a fost întors din drumul spre aprobarea de către Guvern şi când s-a schimbat şi Executivul. AGERPRES/(A-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Doar 50% din unităţile administrativ-teritoriale izolate din Delta Dunării au medici de familie Doar patru din cele opt unităţi administrativ-teritoriale izolate din Delta Dunării au, în momentul de faţă, medici de familie, sporul de care beneficiază aceştia urmând să se dubleze în luna aprilie, dacă Ministerul Sănătăţii va aplica procentul de majorare anunţat joi de ministrul Nicolae Bănicioiu...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Tulcea: Acord inter-instituţional pentru acoperirea deficitului de specialişti din domeniul sănătăţii Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Iulian Chiriac şi reprezentanţi ai unor instituţii din Tulcea, Constanţa şi Bucureşti au semnat, vineri, la Tulcea, un acord de colaborare inter-instituţional pentru derularea unui program cu scopul acoperirii deficitului de medici cu care se confruntă judeţul...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.