Cele mai citite
 


Vasile Cepoi: Înainte ca spitalele să fie transformate în fundaţii, va fi constituit un proiect-pilot
sâmbătă, 31 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a declarat joi într-o conferinţă de presă că, înainte ca spitalele să fie transformate în fundaţii, se va constitui un proiect-pilot în toate cele patru regiuni, fiind cooptate spitale din toate tipologiile.
'Pilotul va fi constituit dintr-un număr mai mare de spitale, de diferite categorii, de aşa manieră încât datele pe care le vom colecta să fie semnificative şi să fie aplicate tuturor spitalelor. Asta înseamnă că trebuie să cuprindă toate cele patru regiuni, pentru că sunt particularităţi de la comportamentul populaţiei până la morbiditate diferită, în diferite regiuni. Apoi, în funcţie de tipul de spital, vom avea de la spital universitar la spital orăşenesc, de la spital de monospecialitate la spital general. Din fiecare categorie va trebui să avem câte un spital', a precizat Cepoi.
Secretarul de stat Vasile Cepoi a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că există posibilitatea, chiar din acest an, ca spitalele să se organizeze ca fundaţii, având ca proprietar actualul administrator - Ministerul Sănătăţii, autorităţile publice locale sau ministerele cu reţea sanitară proprie.
Din rândul celor care vor dori să se transforme în fundaţii, se va face un pilot, care să pună la dispoziţia celorlalte spitale informaţiile privind avantajele, dezavantajele şi dificultăţile pe care le întâmpină în această nouă organizare.
'Avantajele pe care noi le identificăm în prezent sunt creşterea flexibilităţii managementului spitalelor, constând în posibilitatea de a face o politică de personal adecvată nevoilor spitalelor, de a remunera personalul din spital în funcţie de calitatea, complexitatea şi volumul de activitate, de a dezvolta şi oferta de servicii medicale private în cadrul spitalului public, inclusiv pe parteneriate public-privat, ceea ce ar permite o competiţie reală cu sistemul privat şi ar reduce multdiscutata concurenţă neloială generată de faptul că medicii din spitalul public lucrează şi în privat. Ar permite desfăşurarea activităţii private şi în spital şi ar aduce beneficii şi spitalului şi medicilor', a explicat Vasile Cepoi în interviu.
De asemenea, pentru evaluarea şi controlul calităţii, se propune existenţa unei Autorităţi Naţionale.
Reorganizarea spitalelor este unul dintre punctele prevăzute în proiectul reformei sănătăţii care va trebui finalizat până la sfârşitul lunii iunie. AGERPRES/(A- Andreea Dăscălescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Soluţia de a trece colectarea la CNAS, cel puţin pentru moment, nu este o prioritate (interviu) Dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a evidenţiat într-un interviu acordat AGERPRES că o parte dintre modificările pe care şi le propune noua lege a Sănătăţii vor fi introduse deja dinainte de a fi gata noul act normativ. Este vorba despre reorganizarea spitalelor, înfiinţarea...
Vasile Cepoi: La ora 14,00, 27 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, în jurul orei 14,00, erau 27 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge.
Cepoi: MS propune înfiinţarea unei autorităţi care să evalueze toate categoriile de furnizori de servicii medicale Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a declarat joi într-o conferinţă de presă că ministerul propune înfiinţarea unei autorităţi naţionale care să se ocupe de evaluarea tuturor categoriilor de furnizori de servicii medicale.
Vasile Cepoi: Colectarea fondurilor pentru sănătate la CNAS nu e, cel puţin momentan, o prioritate Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că soluţia de a trece colectarea fondurilor la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), cel puţin pentru moment, nu este o prioritate, deoarece a crea o altă structură presupune timp şi bani...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Vasile Cepoi: Reforma sănătăţii o ia de la capăt la fiecare ciclu electoral Reformele în sănătate o iau de la capăt cu fiecare ministru, cu fiecare ciclu electoral, şi nu se ajunge la niciun final, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Vasile Cepoi.