Cele mai citite
 


Alba: Intervenţie pentru salvarea unei gravide aflate la o stână, în Munţii Sebeşului
duminică, 1 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Jandarmii montani din Şugag au intervenit sâmbătă pentru salvarea unei gravide cu probleme grave de sănătate, aflată la o stână din Munţii Sebeşului, la peste 1.200 de metri altitudine, într-o zonă în care stratul de zăpadă măsoară 30 de centimetri, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, maior Ovidiu Jurcoveţ.
Un apel prin 112 a semnalat, sâmbătă, faptul că o femeie gravidă din Jina, judeţul Sibiu, care prezintă probleme de sănătate, se află într-o zonă greu accesibilă, în Curmături, la opt kilometri de localitatea Tău, din judeţul Alba, solicitându-se ajutor medical.
Imediat, un echipaj de jandarmerie de la Postul Montan Şugag şi o ambulanţă s-au îndreptat spre localitatea Tău, unde au făcut joncţiunea, după care deplasarea s-a făcut cu maşina Jandarmeriei, care a preluat o asistentă medicală. După ce gravida a fost stabilizată, aceasta a fost transportată, mai întâi, cu vehiculul Jandarmeriei şi, din Tău, cu ambulanţa, până la Spitalul Municipal Sebeş, unde a rămas internată. AGERPRES/ (AS-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Zăpadă de zeci de centimetri în Apuseni, dar fără drumuri blocate şi localităţi izolate Aproape 60 de cazuri sociale şi de persoane cu hipotermie, cărora li s-a asigurat un adăpost temporar pe toată perioada geroasă şi asistenţă medicală specializată, au fost înregistrate începând de sâmbăta trecută în judeţul Alba, potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Judeţean pentru Situaţii...
SABIF şi SSB au lansat campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, chatul de asistenţă şi proiectul de alertare a voluntarilor Societatea de Salvare Bucureşti (SSB) şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-lfov (SABIF) au lansat, marţi seară, campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, chatul de asistenţă medicală online şi proiectul de alarmare a voluntarilor SSB pentru susţinerea cazurilor urgente aflate...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
IGSU: Peste 400 de persoane asistate medical de paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore Aproape 900 de persoane au fost salvate din diverse situaţii de urgenţă, iar 416 au fost asistate medical de către paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore.
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti asigură asistenţa medicală sâmbătă cu 90 de echipaje, plus patru din privat Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov, a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de sâmbătă asistenţa medicală va fi asigurată cu 90 de echipaje, dintre acestea 57 fiind pentru urgenţe, iar restul pentru consult şi transport pacienţi, patru fiind echipaje...