Cele mai citite
 


Iaşi: Grevă japoneză în spitale şi la Consiliul Judeţean
joi, 8 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii din spitalele ieşene şi cei din Consiliul Judeţean au decis să intre în grevă japoneză, solidarizându-se astfel cu sindicaliştii din alte instituţii bugetare care protestează la Bucureşti.
Angajaţii din Consiliul Judeţean Iaşi răspund respectuos la solicitări, îşi respectă programul de muncă, însă au banderola albă la braţ, semn că sunt în grevă japoneză, deşi nu fac parte din nicio federaţie sindicală.

Aceeaşi solidaritate poate fi întâlnită şi în unităţile medicale unde, spre exemplu, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' angajaţii poartă banderole albe în timp ce acordă asistenţă medicală tuturor pacienţilor care trec pragul instituţiei.

La Iaşi este exprimată astfel solidaritatea cu sindicaliştii din federaţiile sindicale din sistemul bugetar care protestează miercuri la Bucureşti în semn de nemulţumire faţă de inechităţile ce vor interveni odată cu punerea în aplicare a 'Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice', dar şi pentru că Guvernul Boc nu şi-a respectat promisiunile electorale.

La mitingul de la Bucureşti participă aproximativ 500 de sindicalişti ieşeni care îşi desfăşoară activitatea în educaţie, interne, sănătate, administraţie. Acestora li s-au alăturat aproximativ o sută de sindicalişti de la mai multe confederaţii sindicale din municipiul Paşcani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Iaşi: Sindicaliştii din sănătate - pe punctul de a declanşa greva generală Sindicaliştii ieşeni din domeniul sanitar nu exclud posibilitatea intrării în grevă generală, nemulţumiţi de măsurile de restructurare a sectorului bugetar, anunţate de preşedintele Traian Băsescu.
Sindicaliştii din sănătate încep luni protestele, cu o grevă japoneză de o săptămână Federaţia Sindicală 'Hipocrat " din România şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) încep luni seria de proteste anunţate, care debutează cu grevă de tip japonez, cu banderolă.
Sindicaliştii din sănătate declanşează grevă japoneză în unităţile sanitare, începând din 21 martie Sindicatele din sănătate au anunţat, joi, într-un comunicat de presă, declanşarea grevei japoneze începând din data de 21 martie în toate unităţile sanitare în care se regăsesc membri afiliaţi Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) şi Federaţiei Sindicale "Hipocrat" din România...
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Sindicaliştii ieşeni din sănătate - pe punctul de a declanşa greva generală Sindicaliştii ieşeni din domeniul sanitar nu exclud posibilitatea intrării în grevă generală, nemulţumiţi de măsurile de restructurare a sectorului bugetar, anunţate de preşedintele Traian Băsescu.