Cele mai citite
 


Colaborare româno-ungară în domeniul sănătăţii
joi, 15 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi Spitalul Judeţean din Gyula vor depune, în perioada imediat următoare, un proiect comun în domeniul sănătăţii, proiect ce va fi depus în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră HU-RO 2007-2013, pe Axa 2.4.1 - Dezvoltarea Infrastructurii de Sănătate şi Prevenirea Riscurilor. (Sursa: Agerpres)  

După cum informează preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, prin acest proiect se are în vedere crearea unui reţele comune de telemedicină în următoarele domenii: urgenţă, hemato-oncologie, diabet şi radiologie. Valoarea totală a acestui proiect va fi de aproximativ 2 milioane euro.

Potrivit sursei citate, esenţa acestui proiect o reprezintă colaborarea între cadrele medicale ale celor două unităţi spitaliceşti asupra diagnosticării unor cazuri mai grave. Se vor forma echipe de medici, la Arad, respectiv la Gyula, care vor conlucra pentru stabilirea unui diagnostic cât mai precis. Modul de comunicare va fi electronic, prin intermediul internetului, atât în ceea ce priveşte datele despre pacient, cât şi alte aspecte medicale, cum ar fi radiografiile. De menţionat că, pentru a respecta intimitatea bolnavilor şi siguranţa datelor transmise, sistemul informatic va fi securizat, conform normelor europene.
'Se doreşte crearea unui sistem de colaborare cât mai eficient şi dinamic, la nivelul celor două spitale, astfel încât pacientul să beneficieze concomitent de serviciile medicilor maghiari şi români. În calitate de preşedinte al CJ, susţin din plin acest proiect şi pot să vă spun că vom contribui şi noi, logistic şi financiar, la materializarea acestui obiectiv', a mai adăugat Nicolae Ioţcu.
În cursul zilei de joi, o delegaţie a Consiliului Judeţean Bekes, condusă de vicepreşedintele Farkas Zoltan şi Jozsef Kovacs, directorul Spitalului din Gyula, a purtat o serie de discuţii cu preşedintele Ioţcu, cu privire la materializarea acestui proiect comun, vizând modernizarea actului medical, la discuţii mai participând şi dr. Mirandolina Prişcă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. AGERPRES / (Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cooperarea transfrontalieră româno-ungară şi proiectele regionale viitoare, discutate de şeful CJ Arad şi ambasadorul ungar la Bucureşti Colaborarea transfrontalieră româno- maghiară şi proiectele regionale pe care cele două ţări le vor desfăşura în comun în perioada următoare au fost temele de discuţie între şeful Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Nicolae Ioţcu, şi ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Botond Zakonyi, care a efectuat marţi...
Platforma "Acces la viaţă" pentru servicii medicale de urgenţă, extinsă în 16 centre din ţară Reţeaua de Telemedicină de Urgenţă s-a extins în 16 centre din ţară, cu centrul de coordonare în Bucureşti la Spitalul de Urgenţă Floreasca.
Timiş: Proiecte comune premiate în cadrul euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa Aniversarea celor 15 ani de existenţă a euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DCMT) a prilejuit, miercuri, premierea a patru proiecte comune din domeniul medical, al cercetării şi al situaţiilor de urgenţă.
Parteneriat pentru telemedicina de urgenţă Programul ''Respect pentru viaţă'', prin care România va beneficia de o reţea de asistenţă medicală de urgenţă la distanţă în 19 judeţe ale ţării, a fost lansat luni.
Arad: Proiect transfrontalier cu finanţare nerambursabilă ' Vindecare fără graniţe în regiunea Criş- Mureş' Arad, 31 ian /Agerpres/- În cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad derulează în parteneriat cu Spitalul Judeţean 'Pándy Kálmán' Békés Ungaria,, proiectul cu finanţare nerambursabilă HURO/ 0802/021 intitulat 'Vindecare fără...
Arad: Proiectul transfrontalier româno-ungar 'Vindecare fără graniţe în regiunea Criş - Mureş' Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, în parteneriat cu Spitalul Judeţean 'Pandy Kalman' din Bekes (Ungaria), a organizat conferinţa inaugurală a proiectului 'Vindecare fără graniţe în regiunea Criş - Mureş. Stabilirea fondului comun de vindecare în judeţele Arad şi Bekes în domeniul...