Cele mai citite
 


Atletism: TAS a confirmat suspendarea lituaniencei Zivile Balciunaite
marţi, 3 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a respins apelul atletei lituaniene Zivile Balciunaite, campioană europeană la maraton, în 2010, care a fost suspendată pe o perioadă de doi ani pentru dopaj.
"Sancţiunea dictată pe 5 aprilie 2011 de către Federaţia lituaniană a fost confirmată", se precizează într-un comunicat dat publicităţii luni de Federaţia de atletism de la Vilnius.
În vârstă de 33 ani, Zivile Balciunaite a fost depistată pozitiv la testosteron după Campionatele Europene de atletism de la Barcelona (2010) şi va putea reveni în competiţie abia în luna septembrie 2012, ratând astfel participarea la Jocurile Olimpice de la Londra.
În apărarea sa, sportiva a precizat că a utilizat Duphaston, un medicament prescris de ginecologul său.
AGERPRES (Mihai Dragomir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sport: Snus, tutun-pudră care se administrează direct pe gingii, în atenţia AMA Snus, tutun-pudră apărut în ţările scandinave, a invadat decorul în numeroase discipline sportive, în principal hochei pe gheaţă şi schi, în aşa măsură încât Agenţia mondială antidopaj (AMA) a decis să adauge nicotina în programul său de supraveghere pentru 2012.
Sport: Preşedintele AMA, satisfăcut pentru descoperirea unui test eficient la hGH Preşedintele Agenţiei mondiale antidopaj (AMA), John Fahey, a anunţat cu satisfacţie că descoperirea unui nou test de detectare a hormonului de creştere a condus la reducerea posibilităţii de dopaj cu ajutorul acestei substanţe, fără riscul de a fi prins.
Ciclism: Rusul Kolobnev, exonerat de acuzaţia de dopaj în Turul Franţei 2011 Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) l-a exonerat de acuzaţia de dopaj pe rusul Alexandr Kolobnev din timpul Turului Franţei 2011 şi a respins suspendarea de 2 ani solicitată de Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI).
Dopaj - Fostul proprietar al clinicii Biogenesis, condamnat la patru ani de închisoare Fostul proprietar al clinicii Biogenesis din Florida (Statele Unite), Anthony Bosch, acuzat că a furnizat substanţe interzise sportivilor profesionişti şi amatori, a fost condamnat la patru ani de închisoare, pe care îi va efectua într-o închisoare federală, deşi a colaborat cu autorităţile pentru c...
Germania se pregăteşte să pedepsească dopajul în sport cu trei ani de închisoare Miniştrii germani de Interne, Thomas de Maiziere, şi Justiţiei, Heiko Maas, vor prezenta un anteproiect de lege împotriva dopajului prin care intenţionează să pedepsească consumul de substanţe de dopante în sport cu trei ani de închisoare, informează agenţia spaniolă EFE.
Dopaj: Comitetul olimpic german cere reexaminarea cazului patinatoarei Claudia Pechstein Comitetul olimpic german (DOSB) făcut apel la Federaţia internaţională de patinaj (ISU) să reexamineze cazul patinatoarei germane Claudia Pechstein, după ce o comisie de experţi a stabilit că evaluarea medicală care a dus la suspendarea pe doi ani a sportivei a fost greşită.