Cele mai citite
 


Brăila: Proprietarul clădirii în care funcţionează Spitalul TBC nu a fost de acord cu schimbul de imobile propus de CJ
marţi, 3 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proprietarul clădirii în care funcţionează Spitalul TBC din Brăila, Institutul Religios al Bisericii Catolice, care a revendicat şi câştigat în instanţă imobilul, nu fost de acord cu schimbul propus de Consiliul Judeţean, care a oferit o altă clădire.
'Eu nu îi înţeleg de ce nu sunt de acord. Nu ştiu cum vor mai putea folosi această clădire, deoarece microbii sunt intraţi în tencuială şi în cărămizi. Dacă nu doresc să facă schimbul, noi am trecut clădirea din public în privat, pentru a o putea retroceda. Acum îi vom obliga să repare clădirea, pentru că există pericol real pentru bolnavi. Conform legii, putem rămâne încă cinci ani în clădirea respectivă. Vom vedea cum stabilim şi chiria', a declarat luni preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Institutul Religios al Bisericii Catolice a câştigat în instanţă, în 2007, dreptul de proprietate asupra acestei clădiri, care a funcţionat multă vreme sub denumirea de Pensionat de Fete 'Sfânta Maria".
Sora Angela, membră a Congregaţiei Jezus filiala Brăila, declara anul trecut, pentru AGERPRES, că primele demersuri pentru revendicarea imobilului au fost făcute încă din 1990, iar prima notificare oficială către Primăria Brăila s-a făcut în anul 2001.
Clădirea disputată de Institutul Religios al Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean Brăila este una de patrimoniu, construită în 1897 şi este situată în centrul istoric al oraşului. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Spitalul TBC trebuie să se mute în cel mult cinci ani într-o altă clădire Spitalul TBC din Brăila trebuie să se mute în cel mult cinci ani într-o altă clădire, deoarece proprietarul clădirii în care funcţionează unitatea, respectiv Institutul Religios al Bisericii Catolice, care a revendicat şi câştigat în instanţă imobilul, nu fost de acord cu schimbul de imobile propus de...
Brăila: CJ va cumpăra clădirea Spitalului TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va cumpăra de la proprietari clădirea în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro, potrivit evaluării experţilor, a declarat joi, în conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.
Brăila: Clădirea Spitalului TBC a fost retrocedată Institutului Religios al Bisericii Catolice 'Ordinul Sfânta Maria' Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC din Brăila a fost retrocedată Institutului Religios al Bisericii Catolice 'Ordinul Sfânta Maria', care nu a fost de acord cu schimbul de imobile propus de Consiliul Judeţean Brăila.
Brăila: Consiliul Judeţean trebuie să construiască o nouă clădire pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Consiliul Judeţean Brăila este obligat să construiască o nouă clădire pentru spitalul de Pneumoftiziologie, deoarece imobilul în care funcţionează spitalul tbc a fost revendicat şi câştigat în instanţă de Institutului Religios al Bisericii Catolice 'Ordinul Sfânta Maria'.
Preşedintele CJ Brăila: Dacă nu ne înţelegem la preţ pentru cumpărarea clădirii TBC, mutăm spitalul Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că dacă nu se va reuşi cumpărarea clădirii în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, estimată la 880.000 de euro, atunci se va recurge la varianta mutării spitalului în afara oraşului...
Brăila: Schimb de imobile, pentru a păstra clădirea în care funcţionează Spitalul TBC Consiliul Judeţean Brăila va oferi la schimb Institutului Religios al Bisericii Catolice, proprietarul clădirii în care funcţionează Spitalul TBC şi care a fost revendicată în instanţă, mai multe variante de imobile, pentru a păstra actualul imobil în care îşi desfăşoară activitatea instituţia spitalicească...