Cele mai citite
 


Creştere alarmantă a numărului de cazuri de cancer de piele la persoane sub 40 de ani
marţi, 3 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de cancer de piele a înregistrat o creştere alarmantă în rândul persoanelor sub 40 de ani, în ultimele decenii în Statele Unite, arată un studiu apărut luni, o cauză a acestui fenomen fiind frecventarea saloanelor de bronzat, relatează AFP.
Cercetătorii au studiat statisticile referitoare la pacienţi cu vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani, diagnosticaţi cu melanom între 1970 şi 2009. Ei au constatat că, în cursul acestei perioade, incidenţa cancerului a crescut de opt ori la tinere şi de patru ori la tineri.

În general, riscul de melanom este mai mare la bărbaţi decât la femei, dar situaţia se schimbă în cazul tinerilor adulţi şi adolescenţi, precizează autorii cercetării conduse de dr Jerry Brewer, dermatolog de la Mayo Clinic. Ei au analizat un grup de populaţie dintr-o regiune a statului Minessota (nord), observat de Mayo Clinic timp de câteva decenii. Studiul a apărut în ediţia din aprilie a revistei Mayo Clinic Porceedings.

'Ne aşteptam la o creştere accentuată, aşa cum puseseră în evidenţă studii realizate anterior, dar am descoperit incidenţe ale bolii mai mari decât în statisticile Institutului naţional american pentru cancer (NCI), îndeosebi la tinerii între 20 şi 30 de ani', arată autorii studiului.

Ei consideră că explozia numărului de cancere de piele la tinerii adulţi se explică prin frecventarea crescută a saloanelor de bronzat, mai ales de către femei. 'Un studiu recent arată că persoanele care se aşează frecvent sub lampa de bronzat prezintă un risc cu 74% mai mare decât celelalte să dezvolte un melanom şi ştim că tinerele recurg mai des la bronzarea artificială decât tinerii', precizează dr Brewer. Deşi pe piaţă abundă informaţiile despre pericolele saloanelor de bronzat, femeile tinere continuă să meargă regulat.

'Rezultatul acestui studiu subliniază importanţa campaniilor pentru reducerea factorilor de risc de dezvoltare a unui cancer de piele şi avertizarea tinerilor în privinţa efectelor cancerigene ale lămpilor de bronzat', adaugă dr Brewer.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Numărul cazurilor de cancer de piele s-a dublat în ultimii doi ani Numărul bolnavilor care suferă de cancer de piele s-a dublat, în ultimii doi ani, în judeţul Hunedoara, în paralel constatându-se şi o creştere cu 10% a cazurilor de cancer pulmonar, potrivit datelor statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara prezentate luni, cu prilejul unui seminar...
Incidenţă sporită de cancer de piele la britanici ca urmare a pachetelor de vacanţă ieftine din anii '60 Britanicii cu vârste de peste 65 de ani prezintă un risc de şapte ori mai mare de a face cancer de piele decât acum patruzeci de ani, ca urmare a expunerii la soare în perioada când au proliferat pachetele ieftine de vacanţă la mare în anii '60, a informat centrul de cercetare Cancer Research UK, într-un...
Cancer de piele: Cabinele cu raze UV responsabile pentru moartea a 800 de persoane pe an în Europa Cabinele de bronzat cu raze UV sunt responsabile pentru moartea a circa 800 de persoane pe an în Europa ca urmare a cancerului de piele şi cei care apelează la astfel de aparate prezintă un risc cu 20% mai crescut de a dezvolta într-o bună zi un melanom, conform unui studiu publicat miercuri în British...
Numărul cazurilor de cancer va fi cu 75% mai mare în 2030 Numărul cazurilor de cancer din lume ar urma să crească într-un ritm mai susţinut decât creşterea naturală a populaţiei, creşterea estimată fiind de 75% în 2030, arată un studiu publicat vineri în revista medicală The Lancet Oncology, menţionat de agenţia Belga.
Numărul aluniţelor de pe braţ pot fi un avertisment al cancerului de piele (studiu) Persoanele care au peste 11 aluniţe pe braţul drept ar putea avea un risc mai mare de a dezvolta un cancer de piele, sau melanom, potrivit unui studiu publicat luni şi citat de EFE.
Vaccin experimental împotriva melanomului, în curs de cercetare în SUA Un vaccin foarte personalizat, care poate stimula un răspuns imun din partea persoanelor cu melanom avansat, a fost descoperit de un grup de cercetători americani, care au publicat un studiu preliminar pe această temă în revista Science, informează online health.usnews.com.