Cele mai citite
 


FSSR cere adoptarea, în regim de urgenţă, a legii care pedepseşte agresiunile împotriva salariaţilor din sănătate
marţi, 3 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR) a transmis luni un comunicat prin care le solicită membrilor Camerei Deputaţilor să adopte, în regim de urgenţă, un proiect de lege ce prevede sancţionarea agresiunilor săvârşite împotriva salariaţilor din sănătate.
'După ce au fost victimele tăierilor salariale şi se confruntă, alături de pacienţi, cu gravele lipsuri materiale din unităţile spitaliceşti, salariaţii din sănătate sunt din ce în ce mai des victimele agresorilor certaţi cu legea. Aceştia pătrund în spital pe fondul lipsei măsurilor de protecţie şi pază, un incident de acest fel fiind cel de la Galaţi, unde agresorii s-au strecurat cu uşurinţă în incinta spitalului, punând în pericol siguranţa cadrelor medicale. În ciuda pericolului evident, managerii spitalului au refuzat negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate, prin care se reglementau unele măsuri de protecţie a salariaţilor', a declarat Viorel Rotilă, preşedintele FSSR.
Acesta a precizat că federaţia pe care o conduce a solicitat în repetate rânduri Ministerului Sănătăţii, în cadrul negocierii contractelor colective, ca agresiunile împotriva salariaţilor să fie considerate drept accidente de muncă, însă fără succes.
'Din acest motiv, solicităm urgentarea aprobării - de către Camera Deputaţilor - a proiectului de lege care prevede pedepse severe pentru agresiunile săvârşite împotriva personalului din sănătate. De asemenea, cerem reevaluarea condiţiilor în care spitalele încheie contractele cu firmele de pază, alături de introducerea unor clauze minime obligatorii privind apărarea salariaţilor din unităţile sanitare, în cazul tuturor acestor contracte', a mai spus preşedintele FSSR.AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
'Solidaritatea Sanitară' solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii în cazul Spitalului 'Anton Cincu' din Tecuci Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii, pentru plata urgentă a drepturilor salariale cuvenite angajaţilor din Spitalul Municipal 'Anton Cincu' din Tecuci, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor, remis vineri AGERPRES.
FSSR susţine revendicările Sindicatului Solidaritatea Sanitară Galaţi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România susţine revendicările Sindicatului Solidaritatea Sanitară Galaţi şi susţine hotărârea acestuia de a intra în grevă în vederea apărării drepturilor salariaţilor, potrivit unui comunicat semnat de preşedintele FSSR, Viorel Rotilă.
Comunicat de presă - Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România Concluziile studiului Analiza principalelor probleme ale cu care se confruntă asistentele medicale din unităţile publice de sănătate (2016)
Federaţia Solidaritatea cere prezentarea în amănunt a legislaţiei secundare din domeniul sănătăţii Federaţia Solidaritatea Sanitară din România /FSSR/ a cerut ca legislaţia secundară referitoare la noul proiect de lege a sănătăţii să fie prezentată în amănunt publicului larg, deoarece în acest moment există foarte multe aspecte necunoscute de către beneficiarii direcţi ai actului normativ, se arată...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi ca urmare a demarării negocierilor cu Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România: Este nevoie creşterea finanţării sistemului de sănătate Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine că este nevoie de o creştere a finanţării sistemului de sănătate prin sporirea numărului de contribuabili, mărirea contribuţiilor lor, prin alocări de la bugetul de stat şi din alte surse pentru persoanele scutite de plata contribuţiei, precum şi...