Cele mai citite
 


Hofigal ţinteşte o dublare a exporturilor în 2012
marţi, 3 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania Hofigal din Bucureşti, unul dintre marii producători de suplimente nutritive din România, ţinteşte o dublare a exporturilor în 2012, susţinută de intrarea pe noi pieţe precum Ţările din Golf, Rusia şi Statele Unite ale Americii.
"În 2011, am înregistrat o cifră de afaceri de circa 6 milioane de euro, o stagnare din cauza crizei financiare, exporturile reprezentând circa 5% din afacerile noastre. Pentru acest an ţintim o cotă de 10% pe export prin extinderea pe noi pieţe precum Ţările din Golf, Rusia şi Statele Unite ale Americii, deoarece există solicitări pentru produsele noastre: cosmetice şi suplimente nutritive", a declarat pentru AGERPRES Alina Şerban, manager Export & Import în compania Hofigal, la Târgul Alimentaria 2012 de la Barcelona.
Pentru extinderea pe noi pieţe de export, producătorul de produse naturale participă la târgurile internaţionale de profil, precum MENOPE Dubai, specializat în produse naturale şi organice sau la târgul de agricultură ecologică Biofach Nurenberg, desfăşurat deja în luna februarie, unde compania a fost contactată de o firmă din Spania, cu 2.000 de clienţi, existând perspective pozitive de finalizare a contractului de export.
"În prezent suntem în discuţii şi cu un distribuitor din Moscova pentru exportul unor suplimente care nu există pe piaţa lor, de exemplu gemoderivatele, însă produsele care intră pe piaţa Rusiei trebuie să fie înregistrate şi certificate conform standardelor locale întrucât ei nu recunosc standardele Uniunii Europene", a subliniat managerul Hofigal. (n.r. gemoderivatele valorifică ţesuturile vegetale embrionare proaspete, precum muguri, ramuri tinere, seminţe, plantule, extracte de ţesuturi vegetale aflate în faza de creştere)
În prezent, compania are produse înregistrate în Franţa, Germania, Italia, Grecia, dar sunt în curs de înregistrare şi în Slovacia, Republica Moldova şi Ţările din Golf.
Exporturile Hofigal sunt orientate cu precădere pe piaţa Uniunii Europene, dar şi în ţări precum Azerbaidjan, Australia şi Noua Zeelandă. Cel mai vândut produs al companiei este Redigest, un produs unic, cerut în toată lumea.
Compania Hofigal activează în România pe o piaţă estimată la 100-200 de milioane de euro, deţinând o cotă de top în rândul producătorilor de produse naturale.
Compania a fost înfiinţata în 1990 cu capital integral românesc, fiind deţinută de Ştefan Manea şi fiica acestuia, Cristina Manea. Hofigal are în portofoliu peste 200 de produse din gama suplimentelor nutritive, ceaiurilor ecologice, extracte şi cosmetice din plante. Este o companie integrată pe tot lanţul, cu 400 de angajaţi, care îşi produce 80% din materia primă în ţară pe cele peste 200 de hectare cultivate cu plante medicinale certificate ecologic.
Compania Hofigal are şi puternic centru de Cercetare-Dezvoltare, realizat cu finanţare din partea UE, precum şi un centru medical privat - Hofimed, care îşi propune să contribuie la ameliorarea sănătăţii prin îmbinarea medicinei clasice cu metodele naturale de tratament.AERPRES/(AS-Mariana Nica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hofigal, interesată de extinderea în ţările arabe şi în Rusia Exporturile companiei de produse naturale Hofigal se ridică la circa 500.000 de euro anual, dar conducerea speră ca acestea să se dubleze, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Export & Import, Alina Şerban, menţionând că firma pe care o reprezintă este interesată de extinderea pe noi pieţe, vizate...
România solicită despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi, CE vrea să dea bani doar pentru grupurile organizate România va solicita Comisiei Europene despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi afectaţi de scăderea vânzărilor şi de blocarea exporturilor din cauza epidemiei produse de bacteria E.coli, deşi forul european intenţionează să ofere despăgubiri doar pentru grupurile organizate de producători, a...
INTERVIU/Botănoiu (MADR): Nu am luat poziţia ghiocel în faţa FMI în problema deficitului; vom negocia şi reducerea TVA România trebuie să înceapă cadastrarea terenurilor agricole deoarece, din 2020, plăţile în agricultură se vor face pe exploataţie şi nu pe unitatea de suprafaţă, afirmă secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, într-un interviu acordat AGERPRES.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Producătorii tradiţionali au ridicat ştacheta la 'Săptămâna Verde' 2012 Producătorii tradiţionali au fost cei care au reuşit anul acesta să ridice ştacheta la târgul internaţional de agricultură "Săptămâna Verde" de la Berlin şi au scos onorabil România dintr-un anonimat asumat, la un eveniment unde peste 1.600 de companii din 53 de ţări au adus tot ce au mai bun în ţara...
Atilla Kelemen (UDMR): România şi UE nu vorbesc în aceeaşi termeni în privinţa produselor tradiţionale Vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, Atilla Kelemen, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că România şi Uniunea Europeană nu vorbesc în aceeaşi termeni când vine vorba de produsele tradiţionale, iar din acest motiv...