Cele mai citite
 


Peste 45000 de granturi de studiu sunt propuse pentru învăţământul superior anul viitor
marţi, 3 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pentru anul universitar 2012-2013 sunt prevăzute un număr de 45887 granturi de studiu pentru învăţământul superior care se pot fracţiona în condiţiile respectării capacităţii de şcolarizare, potrivit unui proiect de hotărâre privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar şi superior de stat în anul şcolar/universitar 2012-2013.
Granturile de studii, conform proiectului, se vor acorda pe toată perioada ciclului de studii, cifra de şcolarizare propusă pentru anul universitar 2012-2013 se va încadra în finanţarea aprobată pentru anul financiar 2012, şi va respecta previziunea bugetară pentru anul 2013.
În ceea ce priveşte învăţământul universitar de masterat, pentru anul universitar viitor sunt prevăzute 25426 granturi de studiu care se pot fracţiona în condiţiile respectării capacităţii de şcolarizare. Numărul de granturi propus pentru masterat anul viitor este cu 10510 mai puţine decât în anul în curs (35510).
Potrivit proiectului de hotărâre pentru ciclul universitar de doctorat, cifra de şcolarizare propusă pentru anul universitar 2012-2013, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, este de 1504 granturi de studiu, care se vor aloca pe bază de competiţie, pentru rezidenţiat sunt prevăzute 4000 de granturi de studiu.
Numărul de locuri cu finanţare totală sau parţială din bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, ţări învecinate şi diaspora pentru învăţământul superior este de 3705 locuri, pentru masterat 1070 de locuri, iar pentru doctorat de 170 de locuri.
Proiectul prevede pentru cetăţenii străini, conform documentelor bilaterale de cooperare internaţională şi a unor oferte unilaterale ale statului român, un număr de 3520 de locuri la licenţă, 935 masterat şi 95 doctorat. aAGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect HG: 62.400 de granturi la licenţă şi 35.600 la masterat pentru anul universitar 2013-2014 Pentru învăţământul superior de stat la forma de învăţământ licenţă se vor aloca 62.400 granturi iar la masterat - 35.600 de granturi pentru anul universitar 2013-2014, prevede un proiect de hotărâre de guvern postat pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
Proiect: Contractul de finanţare pentru reabilitarea Spitalului Foişor, reziliat; sumele, restituite MDRAP Contractul de finanţare pentru proiectul "Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Ortopedie Foişor" ar putea fi reziliat, iar sumele primite de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice restituite, conform unui proiect de hotărâre aflat...
Raed Arafat: Un elicopter SMURD va opera din 2014 între România şi Republica Moldova Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat luni, la Târgu Mureş că elicopterul care va opera transfrontalier între România şi Republica Moldova ar putea fi operaţional începând cu jumătatea anului viitor, după achiziţionarea aparatului şi a semnării acordului între cele două...
Raed Arafat: Colaborarea dintre România şi Republica Moldova prevede inclusiv înfiinţarea de echipaje de tip SMURD Implementarea proiectului în privinţa asistenţei medicale de urgenţă între România şi Republica Moldova prevede înfiinţarea unor structuri similare cu cele româneşti pe teritoriul moldovean, inclusiv a unor echipaje pilot de tip SMURD, a declarat, joi, pentru AGERPRES subsecretarul de stat în Ministerul...
Guvernul a aprobat locurile în învăţământul de stat pentru anul şcolar/universitar 2016-2017 Guvernul a aprobat cifrele de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar şi universitar de stat pentru anul şcolar 2016-2017, printr-o hotărâre adoptată miercuri.