Cele mai citite
 


Petiţia pentru respectarea drepturilor persoanelor cu autism a strâns 585 semnături
marţi, 3 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Petiţia publică lansată de organizaţiile nonguvernamentale pe 29 martie prin care solicită statului român să recunoască şi să respecte prevederile Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi a fost semnată până luni, când se marchează Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, de 585 de persoane.
"La ora actuală, în România, lacunele şi ambiguitatea legislaţiei în vigoare, în toate domeniile (sănătate, muncă, educaţie), afectează sau aduc atingere dezvoltării, creşterii şi integrării sociale a copiilor, tinerilor şi adulţilor cu autism, condamnându-i să trăiască într-o 'Zonă gri' în care au 'dreptul' doar de a fi ignoraţi şi marginalizaţi şi unde li se refuză adesea educaţia în şcolile de masă, sunt trataţi cu rezervă în spitale şi li se limitează şansele la recuperare, din cauza unei infrastructuri insuficiente de asistenţă şi intervenţie", susţin reprezentanţii ong-urilor într-un comunicate remis presei.
Luni, cu prilejul Zilei Internaţionale a Conştientizării Autismului, marcată şi în Parcul Unirii, organizatorii au dorit să simuleze pentru locuitorii Capitalei lumea şi regulile după care funcţionează viaţa persoanelor cu autism, aşa cum o condamnă să funcţioneze atât legislaţia actuală, cât şi societatea românească.
"Zona gri" este un eveniment desfăşurat de Fundaţia Romanian Angel Appeal în cadrul campaniei naţionale de sensibilizare "Oferă-mi o şansă!", derulată prin proiectul strategic "Şi ei trebuie să aibă o şansă! - program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist".
Proiectul a fost demarat la 1 octombrie 2010, are o durată de trei ani, este implementat de Fundaţia Romanian Angel Appeal în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Direcţia Generală Protecţia Copilului şi Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România şi cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - 'Investeşte în oameni !'.
Mihaela Stan, de la Asociaţia Puzzle, a declarat pentru AGERPRES că nu există o statistică privitoare la numărul de copii afectaţi de autism, dar în străinătate 1 din 100 de copii are această afecţiune.
"Nu suntem mulţumiţi de încadrarea acestor copii la persoanele cu dizabilităţi. Un copil cu autism este de cele mai multe ori un copil deştept, dar nu se poate descurca singur. Diagnosticul la timp, intervenţia timpurie, cu ajutorul statului, poate salva un astfel de copil să nu mai fie o persoană cu handicap. La noi după trei ani se dă de regulă un diagnostic", a spus Mihaela Stan. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Aproximativ 200 de persoane din judeţ sunt diagnosticate cu autism Ziua Internaţională de Conştientizare a autismului a fost marcată, miercuri, de personalul Centrului de recuperare pentru copii cu dizabilităţi/TSA şi Psihoterapie din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava printr-o serie de acţiuni menite să conducă la...
Suceava: Manifestare "Deschide ochii! ... Deschide inima!", de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava organizează, pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, manifestarea ''Deschide ochii! ... Deschide inima!'', spectacol şi expoziţie aflate la cea de a IX-a ediţie, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt...
Cluj: Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată printr-o suită de manifestări Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este marcată joi şi vineri printr-o suită de manifestări organizate cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj.
Suceava: Părinţi instruiţi de specialişti ai ''Star of Hope'' România cum să-şi ajute copiii cu dizabilităţi Zeci de părinţi suceveni care au copii cu dizabilităţi au beneficiat gratuit, în perioada mai 2015 - februarie 2016, de Cursul ''EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenţie) Metode Aplicative'', organizat de Fundaţia ''Star of Hope'' România, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei...
Comunicat de presă - Fundaţia "Star of Hope" România Fundaţia 'Star of Hope' România în parteneriat cu Liceul Teoretic "Filadelfia" Suceava şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava vă invită să participaţi la sesiunea de informare şi instruire "Şanse egale pentru toţi copiii", ce va avea loc Sâmbătă, 23 Mai 2015 de la ora...