Cele mai citite
 


Prahova: Peste 60 de copii cu toxiinfecţie alimentară după ce au băut lapte
marţi, 3 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul persoanelor diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară în urma consumului de lapte din programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a ajuns la 66, dintre acestea 63 fiind copii cu vârste între doi şi 14 ani, iar trei fiind persoane adulte.
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova remis, luni, presei, cei 63 de copii provin din 47 de instituţii de învăţământ din judeţ, iar 18 dintre ei se află în continuare internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Ploieşti, starea lor de sănătate fiind bună.
Săptămâna trecută mai mulţi copii au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor din judeţul Prahova prezentând simptome de toxiinfecţie alimentară.
În urma investigaţiilor efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova şi de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), s-a stabilit că cel mai probabil toxiinfecţia a fost provocată de produsele alimentare distribuite în şcoli din mai multe localităţi ale judeţului.
La nivelul DSP Prahova au fost constituite patru echipe care au efectuat o serie de investigaţii în acest caz.
Astfel, împreună cu un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean, au fost verificate unităţile de învăţământ de la care au provenit cazurile prezentate la spitale, fiind recoltate 31 de probe de lapte, opt probe de corn şi opt mere pentru efectuarea de analize chimice şi bacteriologice.
Un alt control a fost efectuat la un distribuitor de la care au fost prelevate două probe din loturile de lapte incriminate, dar şi o probă de corn.
Analizele efectuate de către DSP şi DSVA trimit suspiciunea provizorie către produsul lactat din programul 'Lapte, corn şi măr', astfel că probele de produse lactate şi de panificaţie au fost transmise pentru analize complexe la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, rezultatele urmând a fi primite în maximum 14 zile.
În acest moment, programul 'Lapte, corn şi măr' se desfăşoară în condiţii normale la nivelul judeţului Prahova, după ce au fost retrase de la consum loturile bănuite că ar fi cauzat îmbolnăvirea celor peste 60 de persoane, dar şi cornurile care expirau la data de 30 martie. AGERPRES/(AS- Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Programul 'Lapte, corn şi măr', sistat în tot judeţul în urma zecilor de cazuri de toxiinfecţie alimentară Programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a fost sistat în toate unităţile de învăţământ din judeţul Prahova, ca urmare a celor peste 60 de cazuri de toxiinfecţie alimentară înregistrate la elevi şi preşcolari, nouă copii fiind încă internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Ploieşti...
Prahova: Firma amendată pentru că ar fi distribuit în şcoli lapte infestat cu stafilococ auriu va da în judecată autorităţile Ploieşti, 9 apr /Agerpres/- Firma care produce laptele distribuit în şcolile din judeţul Prahova prin programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' şi care a fost amendată pentru punerea în consum de produse infestate cu stafilococ auriu va da în judecată autorităţile locale, în condiţiile în care analizele...
Prahova: Peste 60 de cazuri de toxiinfecţie alimentară, în urma consumului de produse din programul 'Lapte, corn şi măr' Ploieşti, 30 mar /Agerpres/- Numărul persoanelor diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară provocată, cel mai probabil, în urma consumului de alimente din programul 'Lapte, corn şi măr' a ajuns, la 61.
Prahova: Firma care produce laptele distribuit în şcoli, amendată cu 40.000 de lei Firma care produce laptele distribuit în şcolile din judeţul Prahova prin programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a fost amendată cu suma de 40.000 de lei, după ce analizele au confirmat prezenţa stafilococului auriu în probele de lapte prelevate în urma înregistrării a 63 de cazuri de toxiinfecţie...
Prahova: CJ reia programul 'Lapte şi corn', după suspendarea acestuia în urma zecilor de suspiciuni de toxiinfecţie alimentară Ploieşti, 2 dec/ Agerpres/- Consiliul Judeţean (CJ) Prahova reia derularea programului guvernamental 'Lapte şi corn', care a fost suspendat temporar după ce aproape 60 de copii de la mai multe şcoli din judeţ au prezentat suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, având nevoie de îngrijiri medicale.
UPDATE Prahova: 13 elevi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un liceu din Breaza Ploieşti, 4 dec/ Agerpres/- Un număr de 13 elevi de la un liceu din localitatea prahoveană Breaza sunt evaluaţi, vineri după-amiază, de medici după ce aceştia au prezentat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.