Cele mai citite
 


Roberta Anastase: Camera va lucra doar în comisii pentru că ordinea de zi a plenului este aproape finalizată
marţi, 3 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Camera Deputaţilor va lucra în următoarele două săptămâni doar în Comisii pentru că ordinea de zi a plenului este aproape finalizată, a afirmat, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.
Ea a infirmat ipoteza avansată de Victor Ponta potrivit căreia deputaţii Puterii nu ar organiza şedinţe de plen pentru a evita revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor.
"La Biroul Permanent nu am avut nicio solicitare din partea vreunui grup parlamentar în legătură cu preşedintele Camerei. Faptul că Ponta minte nu este nici o noutate. Ne aflăm într-o instituţie care îşi stabileşte programul în funcţie de priorităţi. La comisii se află un număr important de proiecte şi am decis ca activitatea sa se desfăşoare două săptămâni în Comisii. Iar pentru că noi (n.r. deputaţii puterii) am lucrat, ordinea de zi a plenului aproape a fost finalizată", a spus Anastase.
Preşedintele Camerei l-a criticat pe Victor Ponta că a promis că va participa împreună cu grupul parlamentar din care face parte la şedinţele Camerei atunci când se discută în Parlament legi care vizează MCV, iar săptămâna trecută când au fost adoptate trei asemenea proiecte de lege, niciun deputat al Opoziţiei nu a fost prezent.
"Acolo unde e vorba de interes naţional nici nu se gândeşte să participe (n.r. Victor Ponta), să lucreze pentru proiecte de interes naţional. În schimb are o obsesie, Roberta Anastase. Obsesie pe care toţi românii o cunosc. Nu e problema mea, e o problemă de natură medicală. Nu o pot rezolva eu", a mai spus Roberta Anastase.
Ea le-a reamintit lui Victor Ponta şi Dan Şova, "specialişti în Regulamente parlamentare", că "hotărârile Curţii Constituţionale nu se pot supune la vot în plen".
Roberta Anastase consideră că adoptarea tacită, luni, a celor 45 de proiecte legislative are drept cauză faptul că parlamentarii opoziţiei " au chiulit în ultimele trei luni din Parlament".
În ceea ce priveşte Legea pensiilor, Anastase speră să nu fie "în situaţia penibilă în care să comenteze hotărâri ale justiţiei'.
"Curtea Constituţională, Parchetul şi Înalta Curte s-au pronunţat. Aici, lucrurile sunt cât se poate de clare, dar şi Plenul Camerei s-a pronunţat, s-a pronunţat şi Comisia de regulament si aici lucrurile sunt depăşite de foarte mult timp", a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor
Ea a recomandat ca majoritatea din Camera Deputaţilor să fie testată la votul pe proiecte de legi.
"Numai săptămâna trecută am avut vot organic, am avut apel nominal, s-a votat o lege: confiscarea extinsă, vă reamintesc, prin apel nominal. Despre ce majoritate vorbim? Nu putem sa supunem la vot hotărâri ale Curţii Constituţionale. Suntem într-o chestie absolut ilogică. Fiecare cu fantasmele lui", a încheiat Anastase.
Liderii grupurilor deputaţilor PNL şi PSD au aprobat textul cererii de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, cerere care va fi depusă în prima şedinţă de plen, a anunţat luni preşedintele PSD, Victor Ponta.
El a spus că deputaţii Opoziţiei vor aştepta viitoarea şedinţă de plen şi primul lucru pe care-l vor solicita va fi includerea pe ordinea de zi a cererii de revocare a Robertei Anastase "pentru fraudări succesive ale votului", inclusiv votul la legea pensiilor. AGERPRES/(A - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 Camera Deputaţilor: 324 de legi adoptate, 9 moţiuni simple respinse La Camera Deputaţilor au fost adoptate în acest an 324 de proiecte legislative, au fost dezbătute 9 moţiuni simple, respinse însă la vot, activitatea acestui for legislativ continuând cu înfiinţarea a două comisii noi, cu modificări semnificative în componenţa grupurilor politice parlamentare, iar cinci...
V. Ponta: USL va prezenta mai multe proiecte de lege referitoare la Parlament şi la modul de alegere al parlamentarilor Uniunea Social Liberală va prezenta miercuri un proiect de lege care se referă la modul de alegere al parlamentarilor sau trei proiecte de acte normative distincte care să se refere la Parlament şi la modul de alegere al senatorilor şi deputaţilor, adeclarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional...
IPP: Dan Păsat, Iulian Iancu şi Crin Antonescu, în topul absenţelor din Parlament Deputaţii Iulian Iancu (PSD), Dan Păsat (PDL) şi senatorul PNL Crin Antonescu se află în topul celor mai slabe prezenţe la votul final din cele două camere ale Parlamentului în sesiunea februarie - iunie 2011, relevă un raport întocmit de Institutul pentru Politici Publice (IPP) dat publicităţii luni...
Parlamentarii au început luni sesiunea ordinară de toamnă Parlamentul şi-a reluat activitatea luni, când se deschide cea de-a doua sesiune ordinară din acest an, convocată de preşedinţii Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi Senatului, Mircea Geoană.
Proiectul ce transpune Directiva europeană privind produsele din tutun, adoptat pe articole; vot final marţi Camera Deputaţilor a adoptat pe articole, luni, proiectul de lege privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun care prevede transpunerea Directivei europene 40/2014, urmând ca votul final să fie dat marţi.
Parlament: Deputaţii şi senatorii au respins în această săptămână moţiunea de cenzură (sinteză) Moţiunea de cenzură "Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD" a fost respinsă luni de plenul Parlamentului cu 154 voturi pentru, 12 împotrivă şi două anulate.