Cele mai citite
 


Românii au redirecţionat în 2011 peste 27 milioane euro prin prevederea 2%
marţi, 3 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Românii au redirecţionat anul trecut peste 27 de milioane de euro prin prevederea 2%, informează un comunicat al organizaţiei 'Salvaţi Copiii' remis luni AGERPRES.
Potrivit statisticilor organizaţiei 'Salvaţi Copiii România', peste 1.600.000 de români au redirecţionat 2% din impozitul pe venit în anul 2011.
Cele mai mari sume au fost virate în sectorul 6 din Capitală (6.165.026 lei), în Constanţa (5.823.977 lei) şi în Iaşi (5.818.811 lei).
Numărul contribuabililor care au redirecţionat 2% din impozitul pe venit către programe dezvoltate de sectorul neguvernamental a cunoscut o dinamică ascendentă în ultimii şase ani de aplicare. Numărul acestora a crescut de la 145.000 persoane în anul 2005 la 1.648.313 în 2011.
Conform statisticii, anul trecut, judeţele cu cel mai mare număr de contribuabili care au optat pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit corespunzător anului fiscal 2010 sunt: Cluj (78.511), Timiş (70.608) şi Argeş (65.338). La polul opus se află judeţele Giurgiu (9.129), Teleorman (11.475) şi Ilfov (11.841). Bucureştiul are numărul cel mai mare de contribuabili - 145.016, locul I fiind ocupat de sectorul 6.
În ceea ce priveşte implicarea comunităţii, principala motivaţie pentru care românii aleg să îşi exercite acest drept o constituie uşurinţa procesului, dar şi faptul că pot decide domeniul şi entitatea non-profit către care sunt redirecţionaţi banii. Ataşamentul faţă de o anumită cauză este pe locul al treilea în topul motivaţiilor de redirecţionare.
Fondurile obţinute au fost utilizate pentru dotarea maternităţii şi secţiei de nou-născuţi din cadrul Spitalului din Adjud, secţiei de nou-născuţi din cadrul Spitalului Cantacuzino Bucureşti şi programelor de suport şi consiliere parentală pentru 1.120 de familii.
"Salvaţi Copiii România" îşi propune dotarea secţiei de nou-născuţi din cadrul Spitalului Piatra Neamţ, precum şi continuarea dotării maternităţilor Cantacuzino şi Polizu.
'În România, la fiecare patru ore moare un copil mai mic de un an. De aceea, supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile, care rămâne una dintre problemele dramatice ale României, sunt printre priorităţile Organizaţiei Salvaţi Copiii România. Atunci când am demarat programul Fiecare copil contează, care vizează reducerea numărului de copii care mor din cauze prevenibile sau tratabile, am realizat că un sprijin urgent trebuie acordat maternităţilor, secţiilor de nou-născuţi şi femeilor însărcinate care au un statut economico-social modest', a declarat, într-un comunicat de presă, Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv 'Salvaţi Copiii România'.
Organizaţia 'Salvaţi Copiii România' va direcţiona campania de colectare a 2% din impozitul pe venit din 2012 (corespunzător anului fiscal 2011) către secţiile de nou-născuţi şi maternităţile din România, dar şi către femeile însărcinate şi mamele cu copii până în cinci ani din comunităţile defavorizate.
Formularele precompletate cu datele de identificare ale organizaţiei pot fi descărcate de pe site-ul oficial www.salvaticopiii.ro. Ele trebuie completate cu datele personale, semnate şi depuse către administraţia financiară, prin poştă cu confirmare de primire, până la data de 25 mai. Suma nu trebuie menţionată în formular, urmând să fie completată de administraţia financiară. AGERPRES/ (AS-Andreea Dăscălescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Salvaţi Copiii lansează campania pentru reducerea mortalităţii infantile "Un gest pentru o viaţă" Organizaţia Salvaţi Copiii a demarat campania "Un gest pentru o viaţă", prin care oamenii pot face donaţii pentru modernizarea maternităţilor şi a secţiilor de nou-născuţi, precum şi pentru oferirea de suport parental.
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti Examen de Rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti
Comunicat de presă - Salvaţi Copiii Salvaţi Copiii anunţă startul celei de-a treia ediţii a caravanei dedicată gravidelor din comunităţi defavorizate
ANOFM: Numărul locurilor de muncă vacante, în scădere cu aproape 400 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţe, pentru perioada 12 - 19 aprilie 2012, un număr de 9.978 locuri de muncă vacante, cu aproape 400 mai puţine decât în săptămâna precedentă, conform unui comunicat al ANOFM remis, joi, AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.600 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 17 - 23 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.619 locuri de muncă vacante pentru perioada 17 - 23 februarie, cu 239 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.