Cele mai citite
 


Teleorman: Deficit de medici de familie în mai multe localităţi
marţi, 3 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 20 de localităţi din judeţul Teleorman întrunesc condiţiile de încadrare cu medici de familie în zone deficitare, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), Mihaela Popa.
Potrivit sursei citate, deficitul de medici de familie se înregistrează în comune cum ar fi Botoroaga, Fântânele, Măldăeni, Blejeşti, Conţeşti, Plosca, Beciu, Mârzăneşti sau Tătărăştii de Jos. De asemenea, mai este nevoie de medici de familie la Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea şi Videle.
Totuşi, în opt localităţi rurale neacoperite de medicina primară sunt înfiinţate puncte de lucru ale unor cabinete medicale din comune apropiate.
La sfârşitul anului trecut se aflau în relaţie contractuală cu CAS Teleorman 181 de medici de familie, din care în mediul rural sunt 111, a mai precizat sursa citată.
Necesarul pentru medicina primară în judeţul din sudul ţării este, însă, de 205 medici de familie, din care pentru mediul rural 130.
Gradul de înscriere a teleormănenilor la medicii de familie este de 87,22%, numărul asiguraţilor depăşind 80% din populaţia totală. AGERPRES/(AS-Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: 17 localităţi din mediul rural fără medic de familie Cinci comune din Sălaj, cu un total de 17 localităţi, nu au în prezent medic de familie, alte şase comune şi două oraşe confruntându-se cu deficit de medici, a declarat vineri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, în şedinţa Colegiului Prefectural.
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.
Galaţi: Deficit de medici de familie în mediul rural În judeţul Galaţi există un deficit de 15 medici de familie în mediul rural, 13 localităţi având nevoie de încă unul sau doi astfel de medici, a declarat, marţi, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Teleorman: Circa 60% dintre medicii de familie nu vor încheia contractul-cadru cu CAS Circa 60% din totalul de 178 de medici de familie din judeţul Teleorman au fost de acord, pe bază de semnătură, să nu încheie noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), susţinând că dacă ar accepta condiţiile de subfinanţare ar valida falimentul propriilor cabinete.
Caraş-Severin: CJAS a perfectat contracte de furnizare de servicii cu 168 de medici de familie Casa de Asigurări de Sănătate a perfectat, în acest an, la nivelul judeţului Caraş-Severin, contracte de furnizare de servicii medicale cu un număr de 168 de medici de familie, dintre care, 73 funcţionează în mediul rural.
Teleorman: Zone deficitare în acoperirea cu medici de familie şi stomatologi Oraşele Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele, Videle şi Zimnicea au fost declarate zone deficitare în ceea ce priveşte ocuparea posturilor de medici de familie în anul 2011.