Cele mai citite
 


Vâlcea: Prejudiciu de peste 40.000 lei, descoperit de CAS
marţi, 3 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea a identificat suma de 40.565 de lei decontantă de medicii de familie în cazul a 260 de pensionari, sumă pentru care nu existau documente justificative, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Casei, Rodica Mărginean.
"Din verificările noastre în cazul a 260 de pensionari a fost decontată suma de 40.565 de lei reprezentând partea de 40% compensare. În aceste cazuri nu erau îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru pensionarii cu venituri exclusiv din pensie de până la 700 de lei. Adică medicii aveau obligaţia de a solicita declaraţia pe propria răspundere a solicitanţilor şi talonul de pensie. Plus că trebuia trecut cuantumul pensiei", a precizat Rodica Mărginean.
În privinţa recuperării sumelor directorul CAS Vâlcea a declarat că acestea vor fi luate fie de la medici fie de la pacienţi.
"În cazul în care avem declaraţie pe propria răspundere şi s-a dovedit a fi falsă prin ce date am obţinut noi de la finanţe, prejudiciul va fi recuperat de la pacient. Dacă însă medicul nu a respectat prevederile legii, atunci, medicul este cel care va trebui să plătească prejudiciul", a mai spus directorul CAS Vâlcea. AGERPRES/(AS, Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Tulcea: Medicii psihiatri, cei de familie şi CAS doresc modificarea Contractului cadru din acest an Medicii psihiatri şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Tulcea doresc modificarea Contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale din acest an, astfel încât fie aceştia, fie medicii de familie să poată prescrie reţete persoanelor suferinde.
Vâlcea: Datorii de 1,4 milioane lei la CAS Vâlcea de la 1212 contribuabili Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea o are de recuperat de la persoanele fizice o datorie de peste 1,4 milioane de lei, a declarat miercuri pentru AGERPRES, directoarea instituţiei, Rodica Mărginean. Această sumă este rezultatul acumulării unor debite şi a unor penalităţi în ultimii cinci ani,...
Alba: Casnice coasigurate, pensionari şi copii, informaţi că trebuie să achite contribuţia de asigurări de sănătate Mii de copii, inclusiv de doi-trei ani, casnice şi pensionari cu venituri mai mici de 700 de lei, precum şi persoane care au câştigat sume de doar doi-trei lei pe acţiunile deţinute la Societăţile de Investiţii Financiare (SIF)-uri au primit în Alba din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală...
Tulcea: Medicii de familie doresc ca vaccinările să fie plătite de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Tulcea doresc ca vaccinările care se efectuează în propriile cabinete să fie plătite de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), nu de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP), aşa cum prevede decizia Ministerului Sănătăţii.
Giurgiu: CAS va intra fără datorii în noul an Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu va achita toate datoriile către spitale şi Serviciul de Ambulanţă Giurgiu pentru acest an în urma rectificării bugetare cu suma de aproximativ cinci milioane de lei.