Cele mai citite
 


Ziua Internaţională de Conştientizare asupra Autismului, marcată la Braşov
marţi, 3 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziua Internaţională de Conştientizare asupra Autismului a fost marcată luni la Braşov, prin organizarea unor manifestări în Piaţa Sfatului şi la Universitatea Transilvania, de către Asociaţia "Copiii de Cristal" din municipiu.
Pentru o informare mai bună asupra autismului, părinţi, tineri, copii şi voluntari din cadrul Asociaţiei "Copiii de Cristal" au distribuit luni, în Piaţa Sfatului, materiale informative şi fundiţe-puzzle, simbolul internaţional al autismului. Tot în Piaţa Sfatului, într-un cort amenajat au fost expuse obiecte realizate şi decorate de copiii cu autism.
La Universitatea "Transilvania" a rulat filmul "Miracle Run", care prezintă povestea adevărată a unei mame cu doi băieţi gemeni cu autism, care au reuşit să învingă boala. După film, în cadrul work-shopului cu tema "Autismul. Diagnoza şi intervenţia terapeutică" s-au întâlnit părinţi ai copiilor cu autism, psihologi, medici specialişti, cadre didactice de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii "Transilvania", terapeuţi de la Asociaţia "Copiii de Cristal".
"Ne bucurăm că putem arăta că persoanele cu autism, indiferent de vârstă, dacă primesc ajutor specializat pot să îşi valorizeze abilităţile. Cu atât mai mult dacă intervenţia este precoce,copiii cu autism, potenţialii asistaţi social se pot integra perfect în comunitate. În loc să fie consumatori de resurse ale bugetului public, pot deveni cotizanţi la acesta", a declarat pentru AGERPRES preşedintele Asociaţiei "Copiii de Cristal" din Braşov, Gabriela Plopeanu.
Asociaţia "Copiii de Cristal" din Braşov are în baza de date 149 de familii din judeţele Braşov, Covasna, Prahova şi Dâmboviţa.
"În prezent asociaţia poate asigura servicii minime de terapie doar pentru un număr de 43 de copii şi adolescenţi, restul fiind pe lista de aşteptare. Este nevoie de fonduri pentru amenajarea sălilor pentru a putea lucra cu mai mulţi copii", a mai spus Gabriela Plopeanu.
Ziua de 2 aprilie a fost declarată Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, pe 18 decembrie 2007 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite prin Rezoluţia 62 /139, iniţiată de Statul Qatar.AGERPRES/(AS-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua internaţională de conştientizare a autismului Ziua Internaţională de conştientizare a autismului (World Autism Awareness Day) este marcată anual la nivel mondial la 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale...
Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului (documentar) Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism a fost decisă de către Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007, fiind propusă de reprezentanţii statului Qatar şi sprijinită de către toate statele membre.
Braşov: Manifestări privind Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului Ziua Internaţională de Conştientizarea Autismului stabilită de ONU în urmă cu cinci ani a fost marcată marţi la Braşov printr-o serie de acţiuni desfăşurate în Piaţa Sfatului.
Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului, marcată marţi în Capitală Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite în urmă cu cinci ani, se marchează pe 2 aprilie.
Braşov: Centrul Cultural Reduta va fi iluminat în roz de Ziua internaţională a luptei împotriva cancerului la sân Braşov, 1 oct /Agerpres/- Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului la sân va fi marcată marţi, la Braşov, prin două evenimente, iluminarea în roz a clădirii Centrului Cultural Reduta, începând cu ora 19.00 şi o întâlnire a medicilor specialişti cu paciente care luptă sau au învins această boală...