Cele mai citite
 


Aproape 80% din sumele cheltuite de către români se duc pe mâncare, combustibil, haine şi medicamente
miercuri, 4 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 80% dintre sumele cheltuite de către români merg către sectorul food, inclusiv supermarketuri, apoi către benzinării şi magazinele de haine, a declarat, marţi, într-un forum de specialitate, Gabriel Ghiţă, business development manager CEE Master Card.
'Sistemul Pay Pass este folosit cel mai des în supermarketuri, farmacii, benzinării. Dacă vorbim despre România, 78-80% din totalul sumelor cheltuite de către consumatori se duc în zonele de food, în care intră şi supermarketurile, apoi benzinării, magazinele de haine şi farmacii', a spus Ghiţă.
Potrivit reprezentantului Master Card, la ora actuală, Pay Pass a fost implementat de trei instituţii bancare, urmând ca până la finele acestui an, sistemul să fie inclus de alte şase bănci.
'În România, sistemul Pay Pass a fost implementat de trei bănci - BRD, ING şi Garanti Bank, şi mai avem în implementare încă la şase bănci. În 2013, vom avea o masă critică şi pe zona de emitere. În ceea ce priveşte plăţile contactless de pe mobil, de cinci-şase ani există o luptă pe piaţă de cine să dea bani sau cine să nu dea bani pentru introducerea acestor plăţi. Azi, se pot face plăţi contactless de pe mobil fără a fi nevoie de SIM, dar şi fără a fi nevoie de terminalul mobil neapărat', a explicat Gabriel Ghiţă.
Conform datelor Băncii Naţionale a României /BNR/, în 2011 au fost înregistrate 350 de milioane de tranzacţii cu carduri, în valoare de peste 27 miliarde de euro. Totodată, românii deţin peste 13 milioane de carduri, din care, la finalul anului 2011, erau active 10,77 milioane, în scădere cu 3,8% faţă de 2010.
Numărul ATM-urilor a crescut cu 8,91% , la 11.000, iar cel al terminalelor de plăţi cu 16,61%, la 124.900. Numărul tranzacţiilor la POS a urcat cu 26,8%, din care pe segmentul cardurilor de credit creşterea a fost de 38,95%, la 3,437 miliarde lei.
Medien Conferences a organizat, marţi, evenimentul 'Romanian Telecom Forum. Driving your business', în cadrul căruia s-a discutat despre piaţa telecom din România, considerată una dintre cele mai avansate pieţe din Europa.AGERPRES/(A-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Forum Comercial al Industriei Farmaceutice din România, în perioada 15-16 martie Blue Business Media organizează în perioada 15-16 martie la Hotel Ramada Parc, Bucureşti, Forumul Comercial al Industriei Farmaceutice din România, o întâlnire strategică internaţională a reprezentanţilor sectorului farmaceutic din instituţiile guvernamentale din România, UE, organizaţii din România...
Reprezentanții farmaciilor independente sunt așteptați la Forumul Viitorul farmaciei comunitare independente din România Compania de comunicare medicală Houston NPA alături de Europharm Distribuție anunță organizarea primei ediții a Forumului „Viitorul farmaciei comunitare independente din România”. Evenimentul în premieră va avea loc pe 7 și 8 iunie 2013, la Hotelul Piatra Mare din Poiana Brașov și se adresează farmaciștilor...
Salvaţi Copiii România organizează Forumul Naţional al Copiilor Cea de-a XI-a ediţie a Forumului Naţional al Copiilor, desfăşurat de marţi până joi, în zona Parcului Herăstrău, are o tematică axată în principal pe prevenirea violenţei în mediul şcolar şi identificarea soluţiilor de combatere a acestui fenomen.
Primul Forum Naţional de Sănătate Mintală Bucureşti, 14 oct /Agerpres / - Există o lipsă de specialişti în domeniul psihiatriei, mai ales în psihiatria pediatrică, a declarat, vineri, prof. dr. Ileana Botezat Antonescu, director al Centrului de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog, într-o conferinţă de presă prilejuită de prima ediţie a Forumului...
Exclusiv-Anton: România este o piaţă volatilă pe care vor intra multe francize România este o piaţă volatilă pe care vor intra, în perioada 2011- 2012, multe francize, a precizat preşedintele Asociaţiei Române de Franciză, Constantin Anton, într-un interviu acordat în exclusivitate AGERPRES, în care prezintă evoluţiile pieţei româneşti de profil.
Trusted Brands 2013 - Mărcile în care au încredere românii Categoriile de Vitamine Eurovita şi furnizorii servicii internet RCS&RDS, se află în topul preferinţelor consumatorilor din România, cu o creştere de 9% faţă de 2012, în clasamentul "Trusted Brands 2013 - Marcile în care au încredere românii", potrivit unui studiu realizat de revista Reader's Digest...